Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът: Скандалът между агенция "Митници" и "Лукойл" е "микродрама"
Автор: Екип Varna24.bg 13:24 / 24.04.2013Коментари (3)630
© Impact Press Group
Премиерът Марин Райков нарече скандала между агенция "Митници" и Лукойл "микродрама". Той заяви, че негова основна грижа е да защити българските интереси - и от страна на постъпленията в бюджета и да се осигурят постоянни доставки по бензиностанциите, особено преди празниците и изборите.

Министър-председателят отказа коментар по съдебното решение с думите, че изпълнителната власт не коментира решенията на съдебната. "Снощи до късно при мен бяха на среща Ваньо Танов и Валентин Златев. Проведе се изключително дълъг и нелек разговор, в резултат от който стана ясно, че по отношение на база Росенец още на 11 април има издаден акт за съответствие, междувременно е настъпило разпломбиране и премахване на стикерите - това състояние на нещата е останало в продължение на 3-4 дни - именно това обстоятелство е предизвикало реакцията на г-н Танов", обобщи Райков.

По думите му спрямо база Росенец лицензът е действащ до 1 юни и по този начин няма отнемане на лиценз. "Имахме една полемика относно действията, които трябва да бъдат предприети след разпломбирането. Постигнахме разбирателство хората на Танов да извършат проверка днес и да установят дали всичко е възстановено и оттук нататък. Повтарям, актът за съответствие не е бил отменен", каза той.

 

Вчера е постигнато съгласие по най-бърз начин да се направи проверка, за да се "провери твърдението на г-н Златев, че всички измервателни уреди са на място и функционират съгласно закона е извършено", посочи премиера и изрази вярата си в шефа на Агенция "Митници", но иска проверката да се направи в най-кратки срокове.

"В момента, в който бъде установено, че тези измервателни уреди са там и функционират в съответствие с изискванията - очевидно е, че проблемът би могъл да бъде разглеждан като решен на този етап. Естествено има и други принципни въпроси в отношенията ни - премиерът не е нито посредник, нито арбитър", посочи министър-председателя.

Позицията на шефа на агенцията Танов, в която той заявява, че "тази нощ законът коленичи и монополът победи" остана без премиерски коментар. "Няма да коментирам това емоционално изказване на г-н Танов, когото безкрайно много уважавам. Аз разбирам от какво то е продиктувано", добави Райков. Той изрази подкрепа към действията на шефа на агенция "Митници".

Източник: btv









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не вярвам това да е било причината. Ако беше вярно, съдът щеше да потвърди правотата на Агенция "Митници". По-скоро на този разговор е станало дума как Лукойл да даде на ГЕРБ пари. А това обяснение на премиера е под диктовка как да ни успокоява.
+1
 
 
За да има бензин преди празници и избори Закона и премиера си затвориха очите. Няма нужда от коментарии. Днес заловиха един продаващ нафта от микробуса си в туби. Не бил платил акциз за 1 тон гориво му конфискуваха всичко. За милиони литри по тръбите от Бургас до навсякъде - никой нищо не мож им хвана дирята. Рафинерията на Лукойл 10 години работи на загуба. Държавата прибира само акцизи от каквото декларират. Други прибират друго.
Aнонимен
на 24.04.2013 г.
+6
 
 
Ако аз отворя касовия ми апарат и му изкарам сим картата за 2-3 дни ще ме глобите нали? А защо тях няма да глобите? Те повече права ли имат от мен? Затова трябва никога повече комунисти на власт.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: