Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът: Трябва да се провокира харченето сред българите
Автор: Екип Varna24.bg 13:52 / 07.05.2010Коментари (14)673
© Varna24.bg
Трябва да се провокира харченето сред българите. При условията на финансова криза само за първите няколко месеца на годината с 5 милиарда повече българите са спестили пари и са ги сложили на лихва в банката. С една дума българинът е много пестелив, но и тръгва по най-лесния начин - да си сложиш пари в банката и с лихвата да живееш. Искам да ги успокоя за достатъчен период от време и им обяснявам защо трябва да се успокоят и бизнесът да започне да работи по-спокойно", каза Борисов в интервю за столична телевизия.

По повод предупреждението на МВФ да бъде по-бдителна българската надзорна банкова система по отношение на поведение на банки-майки Борисов каза: „Почти всеки ден управителят на БНБ ми праща справки и лично контролира паричния поток".

Той бе категоричен, че няма изтичане на пари от България към банки-майки на други държави като Гърция. „В момента банката всеки ден следи движението на парите и в случая, ако тръгне такъв поток, ние веднага ще го спрем. БНБ ежеминутно следи движението на парите, за да не отидат към чужди държави. Сиреч има гаранти. Освен това ние им държим гаранционен депозит в нашата банка, така че да може да бъдех достатъчно силен буферът, ако нещо се разклати дадена чужда банка, повтарям", каза той.

Източник: Ekipnews









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Че от къде да харчи българина, за да се жъртят парите. Този, които има солиден депозит та да живее от лихвите - най-вероятно има и повече средства. Когато заплатите се оравнят с тези в европейския съюз тогава можете да имате претенции скъпи управници...
+2
 
 
Ще се окаже ,че американците и гърците са доста по-тарикати от нас големите умници-дето кътат парици!Българина си мисли ,че ще живее с орлите и спестява ли спестява , че да има какво да харчат готованците след него!
+3
 
 
Премиерът е абсолютно прав. Когато парите се въртят има печалба за всички. Само бих добавил: купувайте по възможност БЪЛГАРСКИ стоки! Имаме нужда да подкрепим собствената си икономика, за всеобщо добро е. От работещият пазар по-добра подкрепа за държавата ни (и хората) няма. От правителството се иска само да спре изтичането на бюджетни пари към партийните каси и техните ятаци, както и да довърши стратегическите обекти (магистрали, мостове, пътища), за да върне доверието на хората в държавата. Научим ли се да плащаме данъци (като хората), всичко ще си дойде на мястото. Бойко справи ли се с крадливия манталитет на българина ще управлява по-дълго и по-успешно дори от Тошо. ;)) Само така ще може да сбъдне мечтата си - да влезе в историята като преобрази страната към добро.
+1
 
 
От икономическа гледна точка харченето наистина е по-добрият вариант, защото така има оборот в бизнеса. Ако хората харчат, ще отиват повече пари при производителите, които ще могат да добавят някаква стойност към тях като ги инвестират и т.н. Кътането на пари може да е добре за единичния човек, който си пази "бели пари за черни дни", но я се поставете на мястото на търговците, например - намаляте цените (т.е. дори и да купуват хората, пак печелите по-малко, а за някои търговци равновесието между печалба и разходи е доста крехко), а отгоре на това и хората купуват още по-малко. Тогава работата се забатачва още повече. Затова и дефлацията е лошо нещо, а умерената инфлация (до към 3%, да кажем) е стимул за икономиката и развитието. А и при нас не може да става дума за сравнение с живеенето на кредит като американците, защото ние не харчим повече от колкото имаме, както правят те с кредитите. Ако харчим колкото имаме, без да задлъжняваме ще е по-добре. Друг е въпросът че българинът вече е скептично настроен към всички стоки - със съмнителен произход и услуги със съмнително качество, и не е убеден за какво си дава парите...
+3
 
 
Имам позната в Германия,на която пенсията и е 1600 Euro.Ако искате вярвайте на жената акъла и е насочен към това къде и как да похарчи пенсията си.Цените са точно като в България,че даже и по-евтини. Ако нашите управляващи осигурят поне такава заплата ще видят как харчи в действителност българина :)))).
+2
 
 
Абе ,то повечето банки в БГ са Гръцки та може и да се облажат.Най-добре е в НЕ-ГРЪЦКА банка или в най-лошия случай бурканбанк.Вече и сейфовете не са сигурни.А за харченето ако пооонамалят тук таме някоя цена,ама наистина да намалят българина ще си отпусне душата.Такава ни е жилката ама ни трябва стимул и това определено не са завишените цени по празници и делници.Особено по делници.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България в еврозоната
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Природни стихии
Космическа надпревара
Хороскоп за деня
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (459) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1722) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: