Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Премиерът: Всички искаме високи заплати, когато държавата има повече пари ще повишаваме още
Автор: Екип Varna24.bg 13:57 / 14.10.2012Коментари (4)734
©
Плоският данък неслучайно го въведоха социалистите, защото е несоциален, каза в Бургас премиерът Бойко Борисов.
Министър-председателят коментира изказване на финансовия министър, че при един бъдещ следващ мандат може да се мисли за падане на плоския данък от 10 %.

"На практика фирмите след като бъдат обложени, на база 7% влизат данъци в държавата, а в една Швеция са около 70%, в Германия са 60% средно от това, което изработи един човек му го прибира държавата и го дава на социално слабите. В България това е 7%. Така че Станишев като говори за социална държава да каже защо са го въвели. То ни отиваше ние да го въведем и щяхме да го въведем, ако я нямаше икономическата криза", каза Борисов.

Дали при един следващ мандат може да се мисли за това плоският данък да отпадне, премиерът каза, че сега вече едва ли, поради простата причина, че данъчната стабилност е много важна за бизнеса и инвеститорите. Премиерът коментира и желанието на военните освен да получат по-високи заплати през следващата година, да се запазят старите условия на пенсиониране.

"По времето на комунизма репресивният апарат на държавата ползваше много привилегии. Приоритети при нас са образованието, здравеопазването, културата, археологията, да възстановим спортните бази. В най-голямата криза платихме най-голямата техника, за какво могат да са недоволни. Всички искаме високи заплати, но бюджетът на държавата е това. Следващата година, когато държавата има повече пари, ще повишаваме нататък. Сега повишаваме пенсиите, минималната работна заплата. Просто толкова пари има държавата, толкова сме си произвели", каза още премиерът.

Източник: Агенция "Фокус"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+4
 
 
Какво се джавкате? Кои са управниците. Ами те са от едно и също котило-това на партийците от БКП/БСП.Какъв е Роската ?- ами бивш комсомолски секретар. Какъв е батката , а ми бивш член на БКП. Коя е Цецка , бивш член на БКП.Да изброявам ли още? То куче курбан става ли? Вие се джавкат,е кервана си върви и те си трупат пачките. За вас са само изборите.
+1
 
 
Абсолютно в целия цивилизован свят лихвите от влогове се облагат. В това няма лошо, та дори и в принципа. Колко хора в България имат влогове и на каква стойност са. Ами всеки единадесети има влог в банка. Представете си колко много българи въобще не могат даже и да си позволят да спястяват. А над 90% от влоговете са под 2000 лв. т.е. по 60 стотинки на месец...Егати данъка за тези хора...та то няма и една малка боза. В момента най-много реве червената комунистическата мафия със техните синчета, внучета и бартчеди които ограбиха страната и лапат лихви от големите си и преголемите си влогове. А вие по-долу дето ревете имате ли въобще спестявания и влогове. Щото пенсионер с влогове и с по пет апартамента звучи хубаво. А ВИЕ ЗА ТЯХ ЛИ СТЕ ??????
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: