Президентът: Правителството ще получи най-искрена оценка за работата си от гражданите

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
10:24 / 28.05.2013
1373
Правителството ще получи най-тежката и най-искрена оценка за работата си от гражданите. Това каза президентът Росен Плевнелиев след като подписа указ, с който предлага Народното събрание да гласува проектокабинета на Пламен Орешарски.

"В правомощията на Народното събрание е да избере министър-председател и да избере структурата и състава на Министерския съвет. Конституцията не ми възлага в процедурата по съставяне на правителство да правя оценка на предложения състав и структура на Министерския съвет. Парламентът с решенията и дебатите си ще даде тази оценка. Оставам категоричен в мнението си, че България има нужда възможно най-скоро от избрано от Народното събрание правителство, което от първия ден да започне работа по нетърпящите отлагане задачи", отбеляза държавният глава.

"Правителството ще получи оценка, това ще бъде най-тежката, най-искрената и най-важна за своята работа и от гражданите - за това какви решения то ще предложи, какви ангажименти ще поеме и в сектор енергетика, и в социалната сфера и в политиките по доходите, заетост и създаване на добри предпоставки за решаване на проблемите на нацията, включително и демографския проблем, проблемът със справедливостта, проблемът, че гражданите не вярват достатъчно много на своите политици. Поставям и себе си в тази категория. Знам, че на нито един от политиците днес в България не му е лесно да работи при сравнително ниска степен на доверие и затова уважавам още повече решението на г-н Орешарски да поеме в един не лек за нацията момент отговорност като министър-председател", заяви Плевнелиев.

"Важни са решенията за подобряване на бизнес средата, за икономическия растеж, за подкрепата на малкия и средния бизнес. Преди всичко - предвидимостта и институционалната култура; институции, които да бъдат компетентни, които да налагат правила и които да гарантират спазването им и предвидимост в работата на администрацията, както и предвидимост на бизнес средата, като предпоставка да се развържат нови инвестиции в България", каза още президентът.

Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (1)

Още по темата (328):
17.01.2014 Еврокомисия ще разследва сигнали за купуване на гласове от ДПС във
Варненско
19.10.2013 Костинбродският кьорфишек, или как рибата излезе цаца
18.10.2013 ГЕРБ излезе с декларация по случая "Мултипринт"
14.10.2013 Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на МС за костинбродските бюлетини
03.08.2013 Правителството смени ръководството на компанията-преброител на изборите
21.07.2013 ДПС похарчило по 9,95 лв. за глас на изборите
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).