Президентът: След зловещото плячкосване на държавата, българите са зажаднели за справедливост и възмездие

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
12:13 / 14.02.2022
1166
След зловещото плячкосване на държавата, българите са зажаднели за справедливост и възмездие. Правителството трябва да бъде много внимателно и да знае с какво и с кого си има работа. Това коментира президентът Румен Радев относно списъка с имена, който премиерът Кирил Петков предаде на прокуратурата. 

Всяко открито противопоставяне на правителството срещу корупцията среща и одобрението на хората и трябва да бъде подкрепяно. Убеден съм, че борбата срещу корупцията трябва да се води със силата и легитимността на институциите, а не само с популярността на социалните мрежи, добави държавният глава. 

Той подчерта, че между правителството и Президентството има конструктивна комуникация. И уточни, че кабинетът има нужда от подкрепа в "тежката криза".

Методите, използвани от предишните управляващи, безпардонни методи, с погазване на закона - доведоха до сгромолясване на техния режим. Това трябва да бъде урок към всички. Урок към правителството трябва да бъде и фактът, че демокрацията и законността не могат да бъдат възстановени с недемократични средства и с нарушаване на закона, обясни Радев.

Относно сигурността на България около кризата Русия-Украйна президентът посочи, че ней-големият риск за страната ни е неглижирането на проблемите на въоръжените ни сили. "Трябва да има непрекъснато внимание на най-високо ниво към тяхната боеспособност", категоричен е Радев, предава Нова телевизия.

България е част от усилията за деескалация, но и част от усилията за усилване на източния фланг на алианса. Вече започва съвместната мисия по контрол и охрана на въздушното пространство на територията на България, заедно с нашите съюзници от алианса, отговори държавният глава на въпрос дали трябва да приемем американски сили.

Радев обясни, че България, като рамкова страна във формирането на батальонната бойна група, е отворена към всички съюзници за участие на техни контингенти, които да допринесат за запълването на дефицита от способности в сухопътните войски.  

Държавният глава посочи надеждите, че пълномащабна война ще бъде избегната. Подчерта преговорите на най-високо политическо ниво, като беше категоричен, че няма военно решение на кризата. Той отново заяви, че България е суверенна държава и лоялен съюзник и член на НАТО. Това са и основните принципи, които определят позицията на страната ни, уточни Радев.

Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Социологът Юрий Асланов: Ваня Григорова няма да бъде единствената...
Въшният ни министър обсъди отпадането на визите за българите, път...
БНБ обясни как да познаем фалшивата банкнота от 100 лева, която в...
Тошко Йорданов повежда листите на "Има такъв народ" във Варна
Европейката комисия отпуска спешно близо 11 млн. евро за българск...
Изследване на " Галъп": Говори се, че българинът е русофил на фон...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).