Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Президентът проведе среща с курсанти от ВВУ "Георги Бенковски"
©
Професията на военния пилот изисква не само поемане на отговорност, но и проява на дисциплина и самодисциплина. Това заяви президентът Румен Радев на среща с курсанти от различни специализации на Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски“. Разговорът се проведе в президентската институция по повод Празника на авиацията и Българските военновъздушните сили - 16 октомври.

На 16 октомври преди 112 години пилотите Радул Милков и Продан Таракчиев извършват първия боен разузнавателен полет и написаха знаменита страница не само от историята на българската авиация, но и на световната история, заяви Румен Радев, като допълни, че оттогава до днес поколения пилоти, инженерно-технически състав и авиационни специалисти са доказали своята храброст, жертвоготовност и себеотрицание в името на Родината. "Като техни наследници от вас се очаква да се развивате не само като специалисти, а и като носители на моралните идеали за защита на държавата ни“, обърна се президентът към младите сержанти от специализации летец-пилот, радиоелектронно оборудване на летателните апарати, ръководител на полети, комуникационни, информационни и навигационни системи.

Президентът посочи, че знанията определят възможностите на всеки човек и затова курсантите трябва да са готови за непрекъснато обучение и себеусъвършенстване. "В бойната ни авиация е имало периоди на възход и на застой, а вие ще се реализирате във време, в което с подготовката си ще допринесете за продължаването на започналата модернизация на Българската армия“, каза президентът Радев. По думите му високите технологии заемат все по-сериозно място в развитието на въоръжените ни сили, а за целта е необходимо непрекъснато обновяване и надграждане на знанията. 

На въпрос на курсант за развитието на Военновъздушните сили президентът отговори, че очаква повече инвестиции в привличане на кадри, подготовката им и повишаване на мотивацията им, както и по-активни усилия за въвеждане на безпилотни летателни апарати с асиметричен ефект на действие. Курсантите проявиха интерес към опита на президента като военен летец, към възможностите за преминаване на обучение за изтребителите F-16, за модернизацията на Българската армия.

Бриг. ген.  Юлиян Радойски запозна държавния глава с обновяването на програмите за обучение на курсантите във ВВВУ "Георги Бенковски“ и благодари за подкрепата на президента за възстановяването преди четири години на висшето училище в Долна Митрополия.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Лека атлетика
Почина патриарх Неофит
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: