Приеха мораториума за продажба на земеделска земя на чужденци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
17:07 / 22.10.2013
461
Депутатите приеха решение за налагане на мораториум върху придобиването на право на собственост върху земя на територията на Република България от страна на чужденци и чуждестранни юридически лица до 1 януари 2020 г. Гласуваха 221 народни представители, от които 171 - "за", 38 - "против", 12 - "въздържал се".

Депутатите отхвърлиха предложение за редакция на мораториума с допълнение на следните текстове: "Решението възлага Министерски съвет да предприеме всички необходими действия за обявяването на мораториума. По силата на решението Министерски съвет трябва да подготви законодателни промени за налагане на ограничения относно придобиването на земеделска земя". За отхвърляне на решението гласуваха 216 народни представители, от които 103 - "за". 64 - "против", а 49 - "въздържал се". 

Депутатите отхвърлиха предложение на Янаки Стоилов от Коалиция за България със следния текст: "Във връзка с отпадане от 1 януари 2014 г. на мораториума за придобиване на собственост върху земя от граждани и юридически лица от Европейския съюз, Народното събрание реши: възлага на Министерския съвет да предприеме необходимите действия и да предложи законодателни промени, които да гарантират интересите на Република България и на българските граждани по отношение на придобиването на земи от земеделския и горския фонд". Гласуваха 224 народни представители, от които 112 - "за", 110 - "против", 2 - "въздържал се".


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Над 26 хил. водачи получиха фишове за по-малко от седмица
Феноменът "тъмни прозорци" в България: Много жилища се водят праз...
Адвокати разкриха как чужденец може да купи фирма у нас
Вирусолог съветва при хрема, зачервено гърло и кашлица веднага да...
ПП-ДБ с упрек към служебната власт: Можем да загубим над 60 млн.е...
Икономист: Европа се деиндустриализира. Изнасят се ключови произв...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).