Приемат документи за лятна заетост на наши студенти в Германия за 2014 г.

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
09:50 / 15.11.2013
725
Бюрата по труда в градовете, в които има висши училища или клонове/филиали на висши училища, започват приемането на документи на 150 студенти за лятна ваканционна заетост в Германия през 2014 г.

От Агенцията по заетостта уточняват, че кандидатите - студенти в български висши учебни заведения, трябва да са на възраст между 18 и 35 години; да са редовна форма на обучение; да не са последен курс на семестриално обучение; да имат добри до много добри познания по немски език (най-малко 3 години занимания по немски) и да са готови минимум 2 месеца да работят в Германия.

Заявления (свободен текст на български език) на желаещи студенти да се възползват от възможността да работят в Германия ще се приемат до 3 януари 2014 г. в бюрата по труда, на чиято територия има висше учебно заведение. В заявлението кандидатите трябва да декларират, че са свободни от други ангажименти по време на официално обявената за всяко училище лятна ваканция (задължително се посочват точните начална и крайна дата), а също така да посочат, че притежават необходимите средства да финансират заминаването си за Германия. Кандидатите трябва да предоставят и уверение от висшето училище, че са редовни студенти и не са последен курс на обучение.

До 10.01.2014 г. ще се извърши проверката на познанията по немски език, като кандидатите ще се класират според степента на владеене на езика.

Документите на поименно изисканите студенти се подават от германските работодатели директно в Централата за чуждестранно и специализирано посредничество - гр. Бон.

Подробна информация кандидатите могат да получат на тел. 02/980-87-19, интернет страницата на Агенцията по заетостта или в бюрата по труда в градовете, където има висше учебно заведение.


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Желязков: Отиваме към 7-ми избори, това е такава скорост към нищо...
Почина жената, пребита брутално от непълнолетен в Перник
Денков: Ако е полезно, готови сме да получим подкрепа от който я ...
Димитър Главчев заминава за Ню Йорк
Българи ще участват в дигитализацията на Европа – ще черпим от ре...
Силовият министър погна с проверки полицаите, които имат връзка с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).