Пригответе пачките, агнешкото скача до 25 лв. за кило по Великден!
До 25 лева за килограм може да скочи цената на българското агнешко месо по Великден. Седмици преди празника, животновъди алармират, че търговската мрежа е залята от вносно, замразено месо, на много по-ниска цена от тази на родните производители. Това според тях изправя браншът на колене.
Тази година ще плащаме за българско агнешко месо с 5 лв. повече от миналата година. Причина за това са двойно по-високите цени на зърното, а и не само.
В момента производителите продават месото за 8-10 лв. на килограм, а в магазините то е между 18-23 лв. Като преди Великден може да скочи до 25 лв., което вече е спекула, каза за БНТ Симеон Караколев, председател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.
Можем да разпознаем българското месо, което е със син печат. Червеният печат пък означава, че месото е вносно.