Продължава приемът на документи за работа в Германия

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54 / 13.01.2011
1164
В бюрата по труда продължава приемът на документи на кандидатки за работа в Германия - в домакинства с лица, нуждаещи се от грижи. Търсят се жени за гледане на възрастни хора.

Според изискванията на германската страна кандидатките трябва да са в добро здравословно състояние, с практически опит в домакинските дейности и/или обслужването на възрастни хора. Важно условие е те да владеят немски език в много добра или добра степен, което ще бъде проверено с устен изпит по места.

Отговарящите на условията по офертата на Централата за международно и специализирано сътрудничество в Бон български кандидатки следва да подадат в бюрата по труда по местоживеене комплект документи - молба за посредничество (по образец); формуляр за кандидатстване (попълнен по образец на немски език); автобиография с данни за целия трудов стаж и опит на кандидатката; заверени от ДБТ копия на: документ за владеене на немски език (при наличие); документ/и за образование; трудови книжки, удостоверяващи трудов стаж в областта на грижата за възрастни и/или болни хора или друг трудов стаж за сходни дейности (само при наличието им); шофьорска книжка (при наличие).

Документи ще се приемат постоянно до 30 юни 2011 г.
Пълна информация за конкретните изисквания на немските работодатели, образци и подробни указания за необходимите документи за кандидатстване и тяхното правилно попълване желаещите да работят в Германия могат да получат във всяка дирекция "Бюро по труда", както и от интернет страницата на Агенцията по заетостта - www.az.government.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Километрично задръстване се образува на "Кулата" в първия от трит...
Земетресение бе регистрирано на 30 км от Благоевград
Президентът: Днес се разделяме с двама достойни летци
Николай Костов: Поставянето на вендинг машини за лекарства е поте...
Атанас Атанасов: Не знам за какво говори Борисов, провалът на рот...
Явор Колев: Кибервойната може да доведе до огромни щети и загубат...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).