Проф. Михаел Бар-Зоар: "Хизбула" е в пълен хаос сега

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
18:12
189
"Хизбула" е в пълен хаос сега, обясни проф. Михаел Бар – Зоар.

"В цял свят това се тълкува като най-сполучливата операция в историята на тайните служби. Тя нямаше за цел да убива или ранява хора. Целта беше да избухнат тези пейджъри и да се разбие цялата система на комуникация на "Хизбула". И успя. Всички връзки между централните щабове и войниците, и офицерите – всичко е спряно. "Хизбула" е в пълен хаос". Това коментира проф. Михаел Бар – Зоар в ефира на NOVA.

"Израел не ликува, понеже знаем много добре, че това е само една операция от цяла верига. "Хизбула" ни нападна на 8 октомври, като се идентифицираха с "Хамас" в Газа. Оттогава досега те бомбардират Северен Израел всеки ден и всяка нощ", заяви проф. Бар-Зоар. Бомбардировки е имало и днес, каза още той.

Относно обвиненията на Реджеп Ердоган, че Израел разраства конфликта и го разпростира на територията на Ливан и Сирия, проф. Бар-Зоар заяви: "Първо на първо вече е време да се прекара конфликта на територията на Ливан. Досега е бил на наша територия – всички израелски селища в северната част на страната, са напълно евакуирани. Разрушени са едно след друг".

Опасенията, че може да пламне целия Близък Изток, проф. Бар-Зоар каза:

"Борим се на 7 фронта – Газа, Хизбула, Иран, Йемен и хутите, милициите в Сирия, Ливан и Ирак, Западния бряг. Ние днес се борим против 7 врагове".

Той коментира и замесването на България от унгарска медия в търговията с пейджърите. От ДАНС категорично отричат подобна информация след направена проверка.

"Няма опасност нито за България, нито за Унгария. Много тайни служби създават в чужбина такива кухи фирми, за да се приближат до враговете си и да продават дефектирани части", каза проф. Бар-Зоар.

Виж коментарите (0)

Още по темата (87):
22.09.2024 Проф. Чуков: За съжаление не съм оптимист! Два конфликта се преплитат един върху друг и човешките нерви не издържат
21.09.2024 Явор Колев: Кибервойната може да доведе до огромни щети и загубата на човешки животи
20.09.2024 Адвокати разкриха как чужденец може да купи фирма у нас
20.09.2024 Белият дом призова американците да напуснат Ливан
20.09.2024 Собственикът на българската фирма, замесена във взривяващите се пейджъри, е в неизвестност
20.09.2024 Безлов: На един и същи адрес у нас са регистрирани около 200 фирми, сред които е тази, която се свързва с пейджърите
Още новини от Национални новини:
Адвокати от цялата страна готвят протести, недоволни са от ветото...
Корабите от Противоминната военноморска група ще пазят Черно море...
Бивш образователен министър каза какви според него са основните и...
Главчев от Ню Йорк: Мирът и сигурността са сериозно застрашени
Борислав Гуцанов: 116 години независима българска държава! Честит...
Настъпи астрономическата есен


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).