Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Професионалната гримьорка Деси Димитрова: В България сме доста смели! Обичаме си силния грим
Автор: Екип Varna24.bg 21:33 / 11.10.2023Коментари (0)891
© Личен архив
За мен е много важно кожата да бъде хидратирана, независимо от това дали е суха или мазна. Би трябвало да й се обърне по-сериозно внимание, защото не само гримът, а преди това трябва да има доста добра подготовка за него. Така че първото, на което трябва да се обърне внимание, е кожата. Всяка една жена, смятам, че преди грим не трябва да мисли само за деня на грима и какво би направила, а трябва да помисли как изявата на грима да бъде в най-добрата му светлина. И тази подготовка трябва да е постоянна. Това съветва гримьорката Деси Димитрова, която ни гостува в студиото на "Фокус", за да ни запознае отблизо с работата и преживяванията на един гримьор и  да ни даде някои свежи трикове и съвети за грима. 

"Относно чертите, разбира се жените, които имат по-големи очи, могат да акцентиратвърху тях. Тези с добър клепач могат да правят очна линия. Не препоръчвам жени, които нямат основа за очна линия да си правят. Решават да я направят и тогава вече не е много приемливо като визия. Дамите с големи устни е добре да ги подчертават, например. Трябва да се извлича най-доброто от едно лице", обяснява още Деси, чието дело е и гримът за сцените на филма "Смутни времена“. 

Булките все повече се стремят към естетвена грим визия. 

На финала на сезона на сватбите, пловдивската гримьорка ни сподели, че "повечето булки искат нещо по-естествено, по-натурално".

"Както някой от тях казват "Като ме види младоженецът да ме познае, а не да се изненада кой е застанал пред него".

"Има и такива случай, когато искат нещо по-екстравагантно. Имала съм булки с черно червило, с брокат на лицето, с кристали, с тъмнлилаво червило - доста екстравагантни визии, но те са изключение, повечето искат нежна визия", добавя тя.

На големите сватби, когато трябва не само булката да бъде гримирана професионално, но и на целият й "екип", Деси казва, че е много забавно.

"Всички са в изключително добро настроение, може би целият стрес по подготовката, особено за булката е попреминал вече. В крайния етап преди хубавото събитие се наслаждава само на подготовката по грима, когато се съберат повече хора има доста смях, веселба и закачки, всички са настроени за забава, лее се шампанско, вино... Доста е забавно, обичам ги тези моменти, когато са повече хора", обяснява гримьорката. 

Българките предпочитат по-силния грим, за разлика от чужденките.

На въпроса "Има ли разлика между актуалното в сферата на грима тук в България и по света?", Деси отговори положително и сподели каква е тя: 

"Това, което ми прави впечатление особено при жени, които не живеят в България или не са българки е, че искат доста по-нежна nude визия. Обикновено искат много нежни мигли, които дори често са на снопчета. Не обичат ярки цветове, както и по-натрапчиви визии. Не им допада цветен грим - синьо, зелено... Не харесват и ярки червила, обикновено доста по-семпло предпочитат да изглежда гримът им. Повечето от тях казват, че не им се налага да ходят на професионален грим, нито в ежедневието си се гримират. Докато в България сме доста смели. Обичаме си слиния грим, особено жените, които имат подходящи за силен грим черти". 

Деси ни разказа за една необикновена сватбена фотосесия, на която е гримирала и това е останало преживяване, което определя като най-запомнящо се. 

Сватбената фотосесия е била в рамките на 5 дни, а тя, младоженците и фотографът са пътували над 2200 км из цяла България.

"По време на пътя булката пътуваше със сватбената роля, на младоженеца му се късаха копчета на ризата и така беше много забавно. На 21-22 локации снимахме, най-известните маста в България, който са. Това са изживявания с голям адреналин и винаги ще ги помня", признава Деси.

Гримьорката споделя, че с фотографът правят много интересни фотосесии и все се закачат, че е време да правят нещо ново. Тя признава, че много харесва проектите, с които се занимават заедно.

"Важното е да има и емоция в цялото това нещо и да излезем малко от коловозите на рутинния дневен грим, който правя", добавя тя.

Пловдивската гримьорка разказа пред "Фокус" и за най-нестандаратните грим визии, които се е налагало да прави, като признава, че винаги са свързани с грим на мъже.

Случвало се е клиентите й да имат много необичайни и неочаквани желания за грим визии.

"Един младоженец доведе при мен негов приятел, който искаше да гримирам, така че да станат като двойници, съответно ги бях подготвила да се оформи косата също, да не е приликата само чрез грима, но да има и предварителна подготовка. Трябваше да бъде сменен по време на ритуал в дома на младоженеца. Подмяна на младоженеца с негов приятел - имаше такива комични ситуации.

Друг случай е клиентка, води нейния приятел, който е мулат - искаше да бъде гримиран, така че да изглежда бял. В процеса на грима установих, че тя иска да го запознае с майка си и баща си и просто я е срам от вида му. При което нямаше как, изтрих грима, за мен най-важното е честността в крайна сметка и не бях аз човекът".

По случай наближаващия празник Хелоуин, попитахме Деси Димитрова какви са най-желаните грим визии. Ето какво каза тя: 

"Честно казано може като шаблон да прозвучи, но аз не го харесвам този празник, наистина не ми е български. Но пък обожавам сценичния грим и това е може би времето, в което някой би пожелал сценичен грим, различно от ежедвното което правя.

Няколко години подред се случава деца да искат такъв грим. Преди две години бях гримирала едно момченце за конкурс на Хелоуин, спечели първа награда. И майка му ми се обади и ми каза, че цяла година детенцето си е събирало от неговите пари, за да ми плати грима за следващия конкурс. 

Тази година имам пак повече деца записани. Повечето искат като черепи, като вампири, приказни герои... При жените има малко повече камъни, кристали и блясък. Децата искат рани, да има кръв, да има някакво зрелище, а при жените е малко по-красиво".

Деси ни сподели и за голямата си любов - сценичния грим. 

"От дете мечтата ми беше да уча в "Сценични кадри", специалност - сценичен грим. По стечените на обстоятелствата не успях, когато му беше времето да го завърша. След може би 20 години вече записах задочно като ученик в "Сценични кадри" и вече имам диплома от училището.

Това съвпадна с гримирането за "Смутни времена". И в студиото си измислям  разни идеи и си тренирам, когато вече изляза от сватбения сезон и е малко по-спокойно, като оазисче ми е. Сценичният грим е нещо съвсем различно от beuty грима", сподели тя.

Ето какво ни съветва за ежедневния грим професионалистката: 

"Пак ще се върна на хидрацията на кожата, за мен най-важно е да изглежда свежа сияйна, озарена. В  ежедневието да няма тежък грим, да има леко изравяване на тена само. Една спирала и руж за мен е нещото, без което е добре да не се излиза, защото то дава цялата свежест на грима", препоръчва гримьорката.

Илиана ПЕНОВА








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: