Прокурорският син след пускането си от затвора: Осъзнах много неща, допуснал съм много грешки

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
20:24 / 02.10.2024
422
Синът на прокурора Бисер Михайлов - Васил Михайлов, е осъден условно на 1 година и 8 месеца, с четиригодишен изпитателен срок. Присъдата е във връзка с четирите закани за убийство към бившата му приятелка Боряна Рангелова.

Още днес прокурорският син напусна килията в Централния софийски затвор и се прибира у дома, постанови съдът. "Всичко е един цирк, за да ми заведе граждански иск за пари". Това обясни веднага след излизането си от затвора Михайлов по отношение на бившата си приятелка. "В затвора осъзнах много неща. В живота си съм допуснал много грешки. Перник няма от какво да се страхува", допълни прокурорският син. По думите на Васил Михайлов професията на баща му е причината деянията му да са станали толкова обществено значими.   

Той коментира и обвиненията във физически саморазправи зад решетките. "Влязох в затвора на 18-годишна възраст. Ако друг мой връстник беше вътре, щяха да му се случат лоши неща. Имал съм физически саморазправи, защото са ме атакували", посочи Михайлов.

Той е оправдан за част от деянията, в които беше обвинен. "Смятам, че така постановената присъда е неправилна, несправедлива и ще я протестирам", посочи наблюдаващият прокурор Георги Иванов. Той припомни, че е искал 5 години лишаване от свобода за обвиняемия с първоначален строг режим. "Считам, че при него е налице реална опасност от извършване на ново престъпление", допълни Иванов.

Настоящото дело е само за закани за убийство към бившата приятелка на Васил Михайлов. От тях Софийският районен съд е уважил само една, но все още не е изложил мотивите си. Наблюдаващият прокурор обаче подчерта, че според него и четирите обвинения са правдиви.

Припомняме, че бащата Бисер Михайлов също беше арестуван за упражнено насилие над съпругата си. Срещу сина Васил Михайлов имаше множество жалби за нанесени побои, а местните хора се страхуваха, че престъпленията му се прикриват заради контактите на баща му.

Виж коментарите (0)

Още по темата (61):
02.10.2024 Прокуроският син от Перник бе пуснат на свобода
24.02.2024 Прокурорският син наглее в съда: Искат да ме предизвикат
20.02.2024 Прокурорският син излиза от ареста
26.01.2024 Съдът образува второ дело срещу прокурорския син от Перник
14.12.2023 Румен Андонов, пребит от прокурорския син: Зъбите ми започнаха да падат, обидно ми е това, което ми се случи
14.12.2023 Ключов свидетел се изправя пред съда по делото срещу прокурорския син
Още новини от Национални новини:
Задържаха двама автокрадци в тунела "Люлин" в столицата
Първо ви дават гаранция, а после не ремонтират повредената стока
"Гранична полиция" получи 60 нови високопроходими автомобила
Значително малък процент от българите спестяват, ето за какво зад...
Премиерът: Няма заплаха за България заради ситуацията в Близкия И...
Бойко Борисов: Не ни трябва равно отдалечен премиер, трябва всичк...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).