Протест ще блокира главен път Бургас - Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (4)
14:39 / 28.03.2014
3286
"От години група "еколози" дирижират вече на няколко правителства серия от правила, текстове и промени в Законите, касаещи Черноморието, които са в ущърб на жителите, в ущърб на най-печелившия ни сектор Туризма, и създават огромни пречки за неговото развитие. В същото време обаче същите тези "еколози" чрез бунтове и различни схеми и похвати, завземат земите ни, планините ни, езерата ни и природата ни, прогонват инвеститори от Черноморието и пречат на бизнеса по морето. От нечистите им действия и "зеления рекет" е засегната всяка Черноморска Община!", това зоват от Национална асоциация "Българско Черноморие".

В неделя жители на общините: Долни Чифлик, Бяла, Несебър, Поморие, Бургас, Созопол, Приморско и Царево и Национална асоциация "Българско Черноморие" ще излязат по места на протест, за да отстояват за справедливи граждански права.

"Нашата единствена цел в този ден е да покажем, че "Черноморието не е на зелените". Ние искаме да спрем нашествениците по земите ни, да спрем незаконното къмпингуване по плажовете, горите и резерватите. Категорично отхвърляме предложените промени в ЗУЧК от народния представител Светлин Танчев - касаещи забрана на строителството до 2 км. и 100 м. от бреговата ивица (зона "А" и зона "Б"). В неделя - 30.03.2014г., ще покажем на България, че сме наследници на вековна история и можем да защитим собствените си земи, инвестиции, сгради, солници, планини, езера от набезите на "зелените" нашественици. Ще кажем: "Не, на "зелените" джобни интереси! Ако ние сами не си помогнем и защитим своите права като граждани, няма кой да го направи. В неделя ще издигнем своя глас, за да докажем волята си за нетърпимост към "зелените диригенти по Черноморието, които се опитват да ни обричат на бедност и унижение!", казват още от "Българско Черноморие".

Инициативните комитети по места съобщават за часа и мястото на протеста:

• Инициативен комитет Община Долни Чифлик - 9:30 часа на главен път Бургас-Варна на територията с. Старо Оряхово;
• Инициативен комитет Община Бяла - 10:00 часа на главен път Бургас-Варна на отбивката за центъра гр. Бяла;
• Инициативен комитет Община Несебър - гр. Обзор - 10:00 часа до главен път Бургас-Варна на площада срещу пощата в гр. Обзор;
• Инициативен комитет Община Несебър - гр. Несебър - к.к. Слънчев бряг -12:00 часа на главен път Бургас-Варна на разклона за гр. Несебър;
• Инициативен комитет Община Поморие - 13:00 часа на главен път Бургас-Варна на територията КПП Поморие.

Национална асоциация "Българско Черноморие и инициативен комитет община Поморие с писмо информираха Агенция пътна инфраструктура, че по време на протеста главен път Бургас-Варна ще бъде блокиран.

• Инициативен комитет Община Бургас - 14:00 часа пред Областна управа;
• Инициативен комитет Община Созопол - ще даде допълнително информация;
• Инициативен комитет Община Приморско - 15:00 часа на главен път Бургас-Царево срещу входа на гр. Приморско;
• Инициативен комитет Община Царево - 15:30 часа на главен път Бургас-Царево на входа на гр. Царево до бензиностанцията.


Виж коментарите (4)

Още по темата (31):
17.06.2016 Екозащитници: Плажът "Кара дере" е на един подпис от застрояване
16.06.2016 Пореден протест срещу застрояването на "Кара дере"
28.10.2015 Забраната за къмпингуване в Карадере падна в съда
07.10.2015 Във ВАС започва делото за застрояването на "Кара дере"
10.03.2015 Не дадоха ход на делото за застрояването на "Кара дере"
08.12.2014 Ново дело за застрояването на "Кара дере"
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Прощаваме се с Николай Волев на 22 октомври
Не се чувствате добре? Ударила ни е силна магнитна буря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).