Проучване показа: Всеки втори българин пие бира поне веднъж на ден

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (9)
16:08 / 21.04.2013
734
Всеки втори българин пие бира поне веднъж на ден. Това показва проучване на Съюза на пивоварите в България за 2012 година. Според изследването мъжете пият бира почти три пъти по-често, отколкото жените, а най-активните почитатели на пивото са на възраст между 40 - 49 години.

За първи път от 2008 г. насам се наблюдава ръст в консумацията и производството на бира в България. По данни на Съюза на пивоварите бургазлии пият най-често малцовата напитка - средно около 11 пъти месечно. Най-слаба е консумацията на бира в Благоевград - 6 пъти месечно.

"По отношение консумацията на глава от населението ние сме на 17 място от страните в ЕС. Трайно запазваме златната среда. По отношение на обем на пазара сме на 14-та позиция.", заяви главният секретар на Съюза на пивоварите - Ивана Радомирова.

От Съюза на пивоварите съобщиха, че консумацията на пиво заема 32% от алкохолния пазар в страната.

"През 2012 г. мога да кажа, че се забелязва оживление. Все още не са преодолени всички негативни последици от кризата, но безспорно нашите компании съумяха да правят такива продукти, които да върнат интереса на потребителите. В тази връзка искам да кажа, че през летния сезон миналата година много добре бяха приети бирените миксове - бира и различни плодови сокове. Те повишиха консумацията със 7%.", съобщи още Радомирова.

Само през миналата година на родния пазар са се появили 20 нови производства бира, а инвестициите в сектора се увеличават със всяка изминала година, допълниха от Съюза на пивоварите.


Виж коментарите (9)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).