
ЗАРЕЖДАНЕ...
Проверката на вносните месо и яйца се прави не само на граничните пунктове, а и в лабораториите на БАБХ | ||||||
| ||||||
Проверката на вносните месо и яйца се прави не само на граничните пунктове, а и в лабораториите на БАБХ за допълнителна сигурност, че влизащата в България храна е безопасна и годна за консумация. Чак след извършения лабораторен контрол, тя се пуска на пазара, обясни д-р Шиков. Той каза също, че задълбочен и качествен контрол минават и храните, които българските земеделци и животновъди произвеждат. Няма да бъде допуснато занижаване на контрола, независимо кой е производителят и по какъв начин тези храни са влезли в страната, подчерта д-р Шиков. Изпълнителният директор напомни, че засилените съвместни проверки на БАБХ с НАП и КЗП продължават, като увери, че проверките на Агенцията са ежедневни. По думите му не се констатират сериозни нарушения от компетенциите на БАБХ, но когато такива бъдат установени се реагира съгласно националното и европейското законодателство. Д-р Шиков заключи, че инспекторите на БАБХ спазват веруюто – безопасна и качествена храна, на всяка цена, на трапезата на потребителите. |
Още по темата: | общо новини по темата: 197 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/33 ] следващата страница |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg