Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Пътните полицаи проверяват за "Гражданска отговорност“ с SMS от септември
Автор: Екип Varna24.bg 15:50 / 01.06.2011Коментари (14)1127
© Varna24.bg
Пътните полицаи ще проверяват с SMS дали спреният от тях автомобил има сключена "Гражданска отговорност". Това стана ясно при представянето на новата информационна система. Тя започва да действа от днес, застрахователите ще имат 45-дневен срок да се включат в нея. Възможността за SMS-проверка ще бъде достъпна от септември.

От Комисията за финансов надзор обясниха, че проверката за сключена "Гражданска отговорност" ще бъде безплатна за пътните полицаи и на цената на обикновен SMS за хората. В съобщението ще се съдържа само номерът на полицата, който е уникален и се генерира от новата информационна система. SMS-проверката ще бъде пусната от септември, след като бъдат изчистени техническите въпроси и информационната система заработи с пълна сила.

С новата информационна система полицата ще става валидна от момента на сключването й. По този начин ще бъде прекратена практиката при произшествие нарушителят да сключи полицата, без да информира застрахователя, че преди час например е участвал в катастрофа.

Освен това застрахователите ще бъдат улеснени с регистрацията на полицата. В момента се случва регистрацията да се забави с 10-15 дни, което води до глоби за застрахователите. Те възлизат на 20-30 млн. лв. годишно. Стойността на системата е в пъти по-малка - 3 млн. лв.

След промените в Кодекса на застраховането системата ще генерира и така нареченият "бонус-малус" коефициент. С него добрите водачи ще плащат по-малко, а шофьорите с много нарушения в пъти по-скъпи полици. Застрахователите ще имат достъп само до коефициента, но не и до данните за нарушенията. Критериите за формирането на коефициента ще бъдат изработени предварително от полицията и застрахователите.

Източник: Дарик









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
то хубаво хубави - колко да е хубаво? СМС-а за полицаите е безплатен - Добре. Ама аджеба оператора от къде знае номера на полицая? А те служебни телефони нямат?? Хайде да видим къде е ловката? а и от долните коментари напълно подкрепям това ГО да е на водаГ  а не на автомобила.
-2
 
 
калитарите кат нямат пари да не карат, да си стоят на село и да берат череши
+3
 
 
Хайде сега тиквениците от последната тема за ГО веднага да започнат да се оплакват, че няма да могат да си плащат ГО на вноски...
0
 
 
Това значи ли, че най-накрая няма да има нужда да ходим като канцеларски плъхове с 3 доказателства за гражданска отговорност?
-2
 
 
Супер, може и СМС игра да им направят на милиционерите. Например : "Пусни СМС за проверка на Гражданска отговорност и спечели чисто нова кола. Колкото повече СМС-а, толково по-голям шанс". Хахахахахаха. Ей, и са безплатни, ще се пощурят да проверяват, малеееее.
+3
 
 
Най-после! Дори и да се проявят някои недостатъци на тази нова система, все пак ще е широка крачка напред. Така след време примерните шофьори ще плащат много по-малка застраховка от наглите "ковбои"!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Катастрофи в България
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: