Разбиха мащабна схема и фабрика за нелегално производство на цигари

Автор: Петя Кузева
Коментари (0)
13:43 / 07.12.2023
945
Мащабна схема за нелегално производство и разпространение на цигари е разкрита на територията на област Пазарджик, има задържан от полицията. Във фабрика са открити легла за работници от чужбина.

В склад в село Калугерово при специализирана операция са открити и иззети над 2100 мастербокса и над 1 милион кутии с цигари без бандерол, съобщиха на брифинг властите на пресконференция в сградата на ОДМВР- Пазарджик, предаде репортер на "Фокус".

Има задържано лице. Мъжът е от Пловдив, а прокуратурата ще бъде поиска най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража. Образувано е досъдебно производство. Издирват се други съпричастни лица.

В рамките на същата операция е разкрита и фабрика за производство на нелегални цигари. Тя се намира в пазарджишкото село Гелеменово. Във фабриката са работили чужденци, като на място са открити 10 легла. Наетите работници са пребивавали изключително само във фабриката и не са разполагали със средства за комуникация.

На 4 декември на територията на село Калугерово е проведена специализираната операция, при която в склад са открити и иззети 2100 мастербокса с 1 049000 кутии с цигари без бандерол.  

По-рано днес от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив съобщиха за разкрита нелегална фабрика за производство на цигари със склад е разкрита в Пазарджишко. 

На пресконференцията в сградата на Областната дирекция на МВР - Пазарджик бяха изнесени и подробностите по случая. В него ще участваха представители на Районна прокуратура - Пазарджик, ГД БОП - МВР и Агенция "Митници“ във връзка с разкрита нелегална фабрика за производство на цигари и склад. Пред медиите говориха Радослав Бакърджиев, районен прокурор на гр. Пазарджик, гл. комисар Явор Серафимов, директор на ГД БОП, ст. комисар Калин Литов, заместник-директор на ГД БОП, Георги Георгиев, директор на дирекция "Митническо разузнаване и разследване" в Агенция "Митници" и наблюдаващият прокурор.

Виж коментарите (0)

Още по темата (119):
04.09.2024 Марихуана за хиляди левове бе открита край Варна
04.09.2024 Полицията с голям удар във Варна: Иззе ментета за близо 20 бона
28.08.2024 Руснак, издирван от Интерпол за крупни банкови и имотни измами, бе хванат във Варна
23.08.2024 Полицията за малко с голям удар във Варна, но се натъкна на имитации
21.08.2024 ГДБОП за зърнената афера: 9 милиона лева е щетата за държавата, 9 лица са задържани
15.08.2024 Прокуратурата пое случая с църковните реликви в Габрово
Още новини от Национални новини:
Вижте задръстването край Кресна! По-добре изберете друг маршрут!
Тази атракция по нашето Черноморие си струва да се види!
На връщане от Гърция българка възкликна: От години не съм виждала...
Корнелия Нинова: Председател съм на БСП, защото такъв е законът
Манол Пейков за листите на ПП-ДБ: Няма 100% яснота
Чужденци направиха документален филм за АМ "Тракия", заглавието: ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).