Разделното сметосъбиране в Балчик най-зле в кв. "Балик"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:22 / 04.11.2010
625
Обявен е график за извозването на съдове за разделно събиране на отпадъци, това съобщават от общината в Балчик и сепариращото дружество "Екоколект" по повод запитвания на граждани. Жълтите контейнери тип "бобър", предназначени за разделно събиране на хартия, пластмаса и метал, се обслужват веднъж седмично - всеки петък. Зелените контейнери тип "иглу", които се използват за стъкло, се извозват веднъж месечно - всеки последен петък от месеца. Гражданите, нарушаващи разпоредбите за разделно събиране на сметта, ще бъдат санкционирани - глобата е от 300 до 1000 лв., съгласно изискванията на Закона за управление на отпадъците. Телефонът за сигнали в общинската администрация е 0579/710 45.

Еколозите уведомиха, че най-много разделното сметосъбиране се нарушава в жк "Балик". Там и контейнерите са по-малко заради разкопаванията за водопровод и канализация.

Избраната фирма, която сепарира отпадъците в община Балчик, е столичната компания "Екоколект". Нает е подизпълнител, който се грижи за отпадъците на две сепариращи площадки - в Балчик до новото гробище и в най-голямото село - Оброчище.

Източник: в. "Народно дело"


Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Над 4000 души валидираха професионалните си умения
МВнР: България няма връзка с взривовете в Ливан и Сирия
Има трети задържан заради контрабандата с радиоактивния америций
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...
Харалан Александров: Компромис след вота на 27 октомври е възможе...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).