Раздорът във "Възраждане": Дренчев остава депутат, но независим

Автор: Алена Соколчева
Коментари (0)
14:39 / 12.02.2024
1580
Народният представител Николай Дренчев остава в парламента като независим депутат. Това обяви той на пресконференция в Ловеч.

Припомняме, че миналата седмица след рокадите в групата на "Възраждане" в СОС, лидерът на партията Костадин Костадинов изключи от парламентарната група трима от своите депутатито - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев. 

"Решението ми да остана в парламента беше повлияно най-вече от огромната подкрепа, която получих от много хора. Сред тях - кметове на общини в областта, от кабинетите на министри, с които сме работили, от много членове на "Възраждане“, симпатизанти на партията и от хора, които не са харесвали "Възраждане“, каза депутатът. Според него това, че е бил винаги умерен и балансиран, отваря огромни възможности да работи за региона, без идеологически окови. По думите му Русчев и Арангелов също ще останат като независими депутати в Народното събрание.

Според него общинските съветници, поне на теория, няма как да са изключени от "Възраждане“, защото процедурата по устав не е такава. "Друг е проблемът - очевидно и националното, и софийското ръководство не познава устава на собствената си партия. Аз също не съм изключен, за да бъда, трябва да се свика конгрес. Разбира се, ако подам жалба в съда, всички тези действия, които ще се предприемат спрямо мен и общинските съветници, ще бъдат заличени от съда, но това е безсмислена процедура. Аз считам, че в политиката, както и в любовта, ако не си харесан, просто трябва да се обърнеш и да продължиш напред. Точно това мисля да направя аз“, заяви Дренчев. 

Той добави, че няма да подават молби за напускане, а ще очакват да бъдат изключени, което ще стане в някакъв период от време. Дренчев каза още, че неговият брат Димо Дренчев, който също е народен представител от "Възраждане“, няма да напуска партията и парламента, но не изключва върху него да се окаже натиск и да бъде принуден да го направи. "Пеевски не можа да направи ДПС трета политическа сила, но Костадин Костадинов го направи", заяви още Дренчев. 

Той бе категоричен, че е отдаден на каузата "Възраждане“, на идеите и на идеалите.

Виж коментарите (0)

Още по темата (1135):
09.07.2024 Конституционният съд реши: Мандатът на Белазелков и Атанасова не е 9 години
01.07.2024 Конституционния съд обяви за "противоконституционна" съдебната медиация
06.06.2024 Асен Василев загуби делото, което водеше срещу Делян Добрев за 250 000 лв. 
31.05.2024 Внесоха подписите за ново извънредно заседание на парламента
30.05.2024 Искат отново извънредно заседание на парламента, ето кога и защо
21.05.2024 ГЕРБ-СДС искат второ извънредно заседание за днес заради цените на тока
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Прощаваме се с Николай Волев на 22 октомври
Не се чувствате добре? Ударила ни е силна магнитна буря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).