Разследване опроверга Ирена Кръстева за собствеността на хотел "Берлин“ в Бояна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
11:34 / 15.02.2014
1385
Разследване на репортера на бТВ Мария Цънцарова показа много нови факти около имотното състояние на депутата Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева. Освен факти около другата фирма, чиито имоти Пеевски ползва - "Алфа медиа груп" с краен собственик на Британските вирджински острови - в разследването бяха показани нотариални актове на хотел "Берлин" в Бояна. Според тях фирмата на Ирена Кръстева, "Балканска медийна компания", е собственик на над 10 апартамента и други обособени части от сградата - точно обратното на нейното твърдение от 13 януари, че това публикациите за това са поръчкова журналистика.

Хотел "Берлин" в Бояна стана известен с излъчения на 10 януари 2014г. репортаж по немско-френската телевизия ARTE (линк към преведената версия), в който се вижда как екипът на телевизията е заплашван от охраната и проверяван от полицията. Час по-късно наетият български оператор получава обаждане от своя пряк началник (той работи за българска частна телевизия и е нает от чуждестранната телевизия по договор) с питане за имената на журналистите, искане да бъде видян заснетия материал и с настояване да се спре излъчването. Веднага след репортажа вътрешният министър Цветлин Йовчев съобщи, че е бил подаден сигнал на номер 112 от охранителната фирма на Пеевски, че се снимат имотите и подстъпите на лицето.

Според нотариалните актове фирмата на Кръстева притежава четири апартамента, девет гаража, детска занималня и иделани части от земята под хотела. Общата сума, заплатена по трите нотариални актове, е над 1 милион лева. Те са концентрирани на гормите етажи, а според информация на noresharski.com изкупените гаражи представляват един цял подземен етаж, до който достъпът на външни лица е спрян. От него до горните етажи се стига със специален асансьор, който не спира на другите етажи.

Позицията на Ирена Кръстева, в която се отрича собствеността в хотела, беше публикувана от почти всички медии, най-вече печатните. От всички тях само една или две отделиха две минути за проверка в електронния имотен кадастър (icadastre.bg), която струва само един лев.

 


Виж коментарите (0)

Още по темата (382):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Варна излиза на протест срещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
14.06.2014 Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу
правителството
13.06.2014 Утре Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу правителството
Още новини от Национални новини:
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...
След проверки затвориха повече от 30 ресторанта по морето
Как да не се опарим от имотната мафия?
Интензивен трафик в страната в първия от трите почивни дни
Кметът на Минерални бани и синът му остават в ареста


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).