
ЗАРЕЖДАНЕ...
Ресторантьорите недоволстват за поредното задължение в условията на криза | ||||||
| ||||||
Заведенията и супермаркетите, които продават приготвена и непакетирана храна, ще трябва да я етикетират с подробна информация. Подобно изискване ще има и към доставките за вкъщи, пише "БНР". Етикетите трябва да съдържат данните на фирмата, приготвила храната, срок на годност, съставки, алергени, подсладители, кофеин. Как приемат собствениците поредното задължение в условията на криза? Марин Сотиров коментира: "Това ни отдалечава изключително много от истинската дейност на заведението: да приготвя храна, да доставя храна, да забавлява клиентите. При по-големите заведения и вериги има назначени хора, които се занимават само и единствено с това“. И сега в менютата се отбелязва наличието на алергени в храната. Подробните етикети ще се поставят и при консумация на място, но ако клиентът я поиска. |
Още по темата: | общо новини по темата: 15124 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/2521 ] следващата страница |
Абонирайте се за mail бюлетина ни ! | |
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона. | ![]() |
e-mail: |
Ако днес имаше местни избори във Варна? | |
Аз съм гласувал/а за кмета и отново бих го подкрепил/а | |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета, но бих го подкрепил/а | |
Аз съм гласувал/а за кмета, но вече не бих го подкрепил/а | |
Аз НЕ съм гласувал/а за кмета и отново не бих го подкрепил/а |
За контакти:
тел.: 0888 53 26 24
novini@varna24.bg