Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рибарски: На "Лукойл" се дава конкурентно предимство с дерогацията да се защити интереса на държавата през данъчни мерки
Автор: Йоланда Пелова 18:51 / 23.10.2023Коментари (0)581
©
Ситуацията около "Лукойл" придоби развръзка, която ще гарантира сигурността на доставките, а от друга страна държавата ще съумява да събира данъци от рафинерията, които отново да бъдат в полза на обществото. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" Радослав Рибарски, зам.-председател на Комисията по енергетика.

"Това беше и целта от самото начало на правителството - законодателните промени. И виждаме, че се продължава в същата линия. Много неща се изприказваха и по дерогацията, и от експерти, но ние твърдяхме, че има реален риск от сътресение на доставките на суров нефт. И се радваме, че днес се стига до тази развръзка, която ще наблегне на това да се събират данъците от "Лукойл". Данъците са си дължими, по ясни разпоредби и регламенти, разписани са от законите и следим това да не се променят и да си бъдат издължени в срок. Тези данъци отиват и в хазната, така че те са част от всички разчети по бюджета, който също ще бъде гласуван скоро.", обърна внимание Рибарски.

По думите му логистиката около смяната на доставките на суров петрол касаят и самата технология по преработка на петрола: "Това са основните ни опасения, в единия случай суровината идва за около една седмица или по-малко от седмица, в другия случай може да отнеме и месец. И това в сегашната ситуация, виждате, че когато избухна и войната в Израел, също основните коментари бяха дали ще бъдат засегнати и доставките на петрол. Така, че целият свят в момента се стреми към осигуряване на доставките.

Енергийната сигурност е на първо място, когато разглеждаме този въпрос. И спецификата е, че в момента доставките се осъществяват в акваторията през Черно море. Именно това за нас е основно опасение, че ако бъдат нарушени доставките може да се стигне до сътресение на пазара на горива. Това е в основата на отстояваната позиция към момента. И виждаме, че за в бъдеще фокусът ще е към това да бъдат отстоявани и събирани данъците от дейността на а "Лукойл" в България, която според дерогацията, вече всичко ще се отчита в България", коментира още зам.-председателят на Комисията по енергетика.



Още по темата: общо новини по темата: 214
30.05.2024 »
15.05.2024 »
15.05.2024 »
10.05.2024 »
10.05.2024 »
08.05.2024 »
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: