Румен Петков: Груба грешка е, че кандидатурата на Пеевски не е била съгласувана с партньорските служби

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
16:04 / 16.06.2013
1211
Груба грешка е, че кандидатурата на Делян Пеевски за председател на ДАНС не е била съгласувана с партньорските служби. Това каза Румен Петков от БСП и бивш вътрешен министър. Публичните изявления на френския и британския посланик са повече от ясни в тази посока. 

"Аз съм участвал в такъв тип консултации и разговори. По никой начин никой не се опитва да се намесва във вътрешните ни работи, но това е изключително чувствителна материя и за партньорите е от първостепенна важност с кого ще работят. Реакцията на двамата посланици дойде след декларациите на г-н Станишев и на други господа, че е имало съгласуване и че Делян Пеевски е получил категоричната подкрепа. Не разбирам защо се прави всичко това. То е и за сметка на самия Пеевски. То е за сметка освен на социалистическата партия, и на България", каза Румен Петков. 

Според него първото нещо, което трябва да се направи, е Народното събрание и специализираните комисии в Народното събрание да направят един сериозен дебат от няколко кандидатури. На кандидатите трябва да им бъде дадена възможност и пред специализираните комисии, и в пленарна зала, ако се прецени това да стане и на закрито заседание, но да развият своите платформи, да очертаят акцентите в своята работа, да очертаят технологията на взаимодействието с партньорските служби от гледна точка на новите законови функции, които са възложени на агенцията. Това е изключително важно. 

"Един такъв дебат би успокоил и обществото, и службата - Агенцията за национална сигурност на първо място, но ще вдъхне и у партньорските служби самочувствието, че наистина имат в лицето на Република България един партньор, който подхожда максимално отговорно към взимането на такива ключови решения", каза още Румен Петков.


Източник: Агенция "Фокус"

Виж коментарите (2)

Още по темата (382):
28.06.2014 Борисов: Кабинетът да каже: "Провалихме се, спасете държавата"
14.06.2014 Оставка в сряда и избори наесен?
14.06.2014 Варна излиза на протест срещу правителството
14.06.2014 Една година протести срещу кабинета "Орешарски"
14.06.2014 Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу
правителството
13.06.2014 Утре Варна ще отбележи 1 г. от началото на масовите протести срещу правителството
Още новини от Национални новини:
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...
Димитър Главчев: Има надграждане на елементи от процесите на подг...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).