Румънският хляб е пакетиран в прозрачна опаковка, а на етикетче са изписани подробно неговите съставки. Включително консервантите и подобрителите. Въпреки това е все по-търсен, информира ТВ 7.
Масовият потребител не крие, че цената все пак е водеща при избора на хляб и, че би направил компромис с качеството. Родните хлебопроизводители са категорични, че не могат да отвърнат на този дъмпинг. И докато разговаряме с управител на фирма за хлебопроизводство, в телефонно обаждане го сюрпризираха, че мелниците вдигат цената на брашното с още 100 лв. за тон.
От бранша твърдят, че не могат да издържат без да вдигнат цената на хляба. Не могат обаче да си го позволят, за да не изгубят клиентите си особено при тази румънска инвазия на пазара у нас.