Руски пенсионери търсят жилища в Бургас и Варна

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
09:22 / 24.10.2012
667
Родни емигранти започват да търсят ваканционни имоти по Черноморието. Българите са близо 10% от всички клиенти на пазара, а тенденцията е нова. Това отбеляза търговският директор на Green Life Марияна Даскалова.

Най-често втори дом в курортите ни търсят сънародници, които живеят постоянно в чужбина и се завръщат у нас за срещи с близки и познати през лятото, обясни тя. Като цяло обаче ваканционният пазар се движи от руските клиенти.

Броят на сделките е скочил с 20% през последните 3 месеца. Но увеличението се дължи не на повече клиенти, а на по-бързо вземане на решение за осъществяване на покупката, разясни Даскалова. Докато преди година са се търсили основно апартаменти с една спалня край брега на стойност до 40 000 евро, сега бюджетът на клиентите за същия тип имот е двоен - 80 000 евро. Клиентите са основно на възраст 25-35 години, семейни с деца.

Руските клиенти предпочитали да купуват от българи, а не от свои сънародници, заради многото ужилени с имоти в Москва и страната, обясни Даскалова. Братушките търсят домове, на които да са първи собственици, въпреки че имотите, които се препродават, са почти двойно по-евтини. Забелязва се и увеличение на руските пенсионери и семейства, които търсят жилища в Бургас и Варна, защото искат да се преместят постоянно у нас, обясни изпълнителният директор на компанията Теофил Петров.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).