Ръст на посещенията на музеи от чуждестранни туристи

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:01
242
"По данни на НСИ, броят на посещенията на чуждестранни туристи в музеи през 2023 г. са 988 хил., което е увеличение с 56,4% спрямо 2022 г.", съобщи заместник-министърът на туризма Павлин Петров по време на конференцията "Бранд България – Чудесата в ЮНЕСКО", съобщиха от министерството на туризма. 

Петров подчерта също, че културният туризъм заема значителен дял в продуктовата палитра на България като туристическа дестинация и бележи съществено развитие. Министерството на туризма разработи 8 културно-исторически дестинации, които се използват за промотиране на страната ни, както на вътрешния, така и на международния туристически пазар. Дестинациите обединяват над 150 обекта в повече от 70 населени места, в т. ч. и обекти на религиозен и поклоннически туризъм.

"Културният туризъм, като част от специализираните видове туризъм, е със специален акцент и в дейностите по Годишната програма за национална туристическа реклама", подчерта още заместник-министър Павлин Петров по време на конференцията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Предприемат се мерки от българската държава за извеждането на сън...
Масово: Работодатели връчват заповеди за уволнение чрез съдебни и...
Анексите към трудовия договор, обикновено будят много въпроси в с...
МВнР: В постоянен контакт сме с българските граждани, които искат...
Експерт: Ако искате наистина добър апартамент, то трябва да се вк...
Габриела Руменова: Превенцията трябва да е водеща при решаването ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).