Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шампиони сме по фалшификати на евро
Автор: Екип Varna24.bg 09:45 / 10.10.2013Коментари (4)1409
© МВР
Българските фалшификатори са номер едно по производството на неистински банкноти от 200 и 500 евро. Това съобщи вчера директорът на НСлС и заместник на главния прокурор по разследването Бойко Найденов. Залавяните до момента у нас купюри са с изключително високо качество и са почти като оригинала.

"90% от фалшивото евро се произвежда в Италия, у нас и в страни от черноморския регион обаче се правят 200 и 500-еврови банкноти с много високо качество, но те са малко като количество. Едни престъпни групи са се специализирани да произвеждат банкноти от 20 и 50 евро, а други - с висок номинал. Има 10-степенна скала за оценка на качеството на фалшификация - за 20 и 50 евро оценката е 5, което означава, че не са много добри фалшификати, но за 200 и 500-евровите банкноти степента на фалшификация е 9-9,5%, тоест са почти като оригиналните", обясни Найденов.

Фалшивото евро у нас се прави на офсет. Този печат е популярен, тъй като в страната има много такива печатници, част от които фалираха и специалисти от тях са започнали да работят за престъпни групи, каза Бойко Найденов.

Той съобщи още, че всеки месец в Европа залавят 50-60 000 фалшиви евра, но никой не знае колко се произвеждат и въртят в оборот. По интернет могат да бъдат поръчани компоненти за изработването на менте евро, например холографският знак може да бъде доставен от Китай, каза още Найденов. От Евроджъст съобщават за съдебното сътрудничество при разследването на тези престъпления, а ДАНС представи информация за успешните операции у нас.

Страната ни е домакин на двудневна международна конференция, организирана от Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) и нашата прокуратура за защита на еврото и борбата срещу фалшификацията му в черноморския регион.

В нея участват Европейската централна банка, Европол, Евроджъст, както и прокурори, митничари, полицаи и банкери от 9 държави от черноморския регион. Поканени са и Турция, Македония, Украйна, Молдова, Русия, Сърбия и Черна гора, тъй като доста фалшиво евро се произвежда и в страни извън ЕС, обясни Найденов.

Той бе категоричен, че страната ни е избрана за домакин на конференцията заради географското си положение, а не защото българите са голям проблем при изработката на менте евровалута.


Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 10.10.2013 г.
0
 
 
няма измамници като нас
Aнонимен
на 10.10.2013 г.
0
 
 
Мита за мега високото качество на родните фалшификати е широко разпространен. У едни провокира чувство на фатализък, колко много сме зле. У друго странно разбрано чувство на гордост. Истината обаче е съвсем друга. С цел да надуват собствените си постижения родните ченгета хвалят и най-долнопробните фалшификати за мега качество. Реалноста е описана във форумите на сарафите и е съвсем логична и икономически обоснована. Никой не си играе да фалшифицира български пари със скъпите методики чрез матрици и дълбок печат един път и втори път тези технологии струват доста парички и си ги позволяват само големите престъпни групировки от Европа и Русия и то за долари и евра. Всичко друго е жмел качество. За нас остава депресантско пиене на ракия или БЪЛГАРИ ЮНАЦИ :)))))
0
 
 
Нормално като така единственно можеш да изкараш свестни пари ... Пък и какво лошо има в това да крадеш от крадците ?
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Отношенията София-Скопие
Ремонти във Варна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: