Шефът на ДКЕВР подаде оставка, търсят нов председател

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
14:27 / 05.06.2013
1461
Председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Евгения Харитонова е подала оставка. Мандатът й като председател държавния регулатор изтича през септември 2014 г.

В края на януари тази година правителството освободи Ангел Семерджиев от поста председател на ДКЕВР. Поста зае Юлиана Иванова, но тя подаде оставка, след като стана ясно, че незаконно е продавала цигари в интернет. Така от началото на март начело на комисията застана Харитонова.

Във вторник тя обясни, че цената на електроенергията е по-висока, отколкото трябва, но ако бъде намалена обаче сметките ни за парно ще скочат. Председателят на комисията не уточни от къде идва зависимостта между цената на електроенергията и парното. Най-вероятно става въпрос за тока, произвеждан от така наречените когенерации на топлофикациите. Ако производството на ток от въглища бъде спряно, цената ще се понижи, защото тази енергия е скъпа, но топлофикационните дружества ще бъдат принудени да повишат цената на парното, за да не фалират. Евгения Харитонова съобщи още, че от 1 юли ще бъде намалена и цената, на която държавата изкупува енергията от възобновяеми източници. Става въпрос обаче само за мощностите, въведени в експлоатация след тази дата и това няма да се отрази на сметките за ток.

Правителството обсъжда нов състав на регулаторната комисия.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Пеевски: Всички български политици и институции трябва да се обед...
Антикорупционната комисия и прокуратурата проверяват кмета на Общ...
Втора статуя в Големия канал на Хераклея Синтика!
Румен Радев наложи вето на промените в Гражданския процесуален ко...
Колко пари трябва да имаме спестени, ако искаме да си купим имот ...
Имитиращите продукти по щандовете в магазините намаляват, но се у...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).