Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Шофьори, извършващи нарушения от незнание, остават без книжка
Автор: Екип Varna24.bg 09:08 / 03.01.2012Коментари (18)785
© Varna24.bg
Шофьори, които извършват нарушения на пътя от незнание, ще остават без книжка и ще бъдат изпращани на проверочен изпит. Това съобщиха от ръководството на столичния КАТ.

Анализите на експертите в "Пътна полиция" към СДВР показват, че голям брой водачи погазват грубо правилата за движение без умисъл, а поради факта, че не познават добре закона. Затова една от първите акции на полицаите в София през 2012 година ще бъде насочена към подобни нарушители, защото те са изключително опасни.

"Когато на натоварено кръстовище сме поставили регулировчик, има доста шофьори, които изобщо не знаят как да реагират и заради незнанието си създават опасни ситуации
Да не говорим, че понякога регулировчикът се разминава на косъм от прегазване", коментираха от столичния КАТ. За подобни водачи наказанието е записано в член 171 алинея първа, където се посочва "който поради незнание е извършил немаловажно нарушение на правилата за движение, ще бъде лишаван временно от право на управление до успешното полагане на проверочен изпит".

"За миналата година няма нито един шофьор, наказан по този член от закона", коментира шефът на столичния КАТ Богдан Милчев. След задълбочен анализ ръководството на "Пътна полиция" е разпоредило стриктно да се следи за подобни водачи и законът да се прилага спрямо тях.

Проверката на знанията преди налагането на санкцията ще става доста лесно. Когато бъде спрян нарушителят, ще бъдат питан дали е видял знака и какво означава той. Ако водачът познава табелката, но просто не я е забелязал, ще получава само акт. В случай обаче не знае какво означава
ще остава без свидетелство.

"За нас е важно всеки един шофьор да познава закона и да си знае правилата. Тогава самият водач не може да бъде манипулиран и контролния орган", коментираха от МВР.
Засега от КАТ посочват, че знаците и маркировката най-често се пренебрегват заради незнание. "Често не се знае степента на тежест - първо е маркировката, след това следват знаците, светофарите и регулировчикът. Между светофара и регулировчика по тежест се намират временните знаци, които могат да показват например, че на платното се извършват ремонтни дейности", обясниха още от "Пътна полиция".

"Нека шофьорите си препрочитат правилника за движение от време на време, защото има не толкова масови знаци, които могат да се забравят. Познаването им ще им бъде само от полза", коментираха от КАТ.


Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.01.2012 г.
+2
 
 
Тази овца на снимката, пресича на забранено и невъзможно за пресичане място!Ако спре някой да и даде път, другият в съседната лента ще я сгази!Общината е засадила храсти на разделителната ивица, а овцата ще я прескача?
Aнонимен
на 03.01.2012 г.
+1
 
 
Това на практика означава, че всеки извършил нарушение отива на проверовъчен!Трябва първо да уеднаквят изпита по теория в чужбина и тук! Докато в чужбина изпитват за последиците от незнание на правилата и забраните, за профилактиката извършвана от полицията прилагайки принудителни мерки и глоби, тук изпитват за знания на правила и забрани, проверяват паметта и вниманието на кандидатите за водачи на МПС?В чужбина не е задължително кандидатът да се обучава във фирма, за да се яви на изпити? Самото обучение не е транспортна услуга по Европейската Директива за услугите, дори по нашето законодателство и няма място в ЗДвП и Закон за автомобилните превози! Държавата , която определя изискванията към кандидатите за да получет свидетелство , обвинява всички други за калпавите шофьори на които дава свидетелства, защото иначе трябва да махнат половината служители!Това е причината в чужбина жертвите да са 38-39 на милион жители, а тук 102 жертви на милион жители!
Простаците са непобедими!
на 03.01.2012 г.
-1
 
 
колкото и да плюхте сте си овце--хахахахаха
Aнонимен
на 03.01.2012 г.
+1
 
 
А когато полицаят е гладен и не е пил кафе сутрин нищо не може да ви спаси дори и да не сте извършили нарушение с тези нови нареждания, дават правото на полицайте винаги да си намерят странична вратичка за какво да ви глобят.По тази логика трябва и много полицай да останат без книжки щото и те редовно пренебрегват закона с личните си коли, защото си мислят че ТЕ СА ЗАКОНА.Но както всичко в БГ и това е насоче само и единствено към редовни данакоплатец.Цигани, полицай мутри политици всички са над този закон.
Простаците са непобедими!
на 03.01.2012 г.
-5
 
 
А полицайте знаят ли как се регулира кръстовище или само махат палката като овчари , първо те трябва да се научат после да изискват
+3
 
 
"...Шофьори, които извършват нарушения на пътя от незнание, ще остават без книжка..." Незнание - друг път! Незнаят какво правят и нямат логично обяснение за действията си само психично болните (и то не всички). Няма такова нещо като "несъзнателно" нарушаване на законите.
Aнонимен
на 03.01.2012 г.
+2
 
 
Малко сте объркали реда ама хайде ако на налице всичките указателни знаци и уреди първо се геда регулировчика ако го няма него естествено светофара ако не работи светофара знаците ако няма има едно правило на дясно стоящия което е основното.Е винаги може да има изключения според ситуацията.
-1
 
 
и ако може да се приложи на практика... почти всички жени и пенсионери трябва да останат без книжка защото карат на автопилот... на такива безумия съм бил свидетел че незнам какво ги пази тея хора...
Aнонимен
на 03.01.2012 г.
+8
 
 
А някои братя ...които не могат да четат дори ,как ли са научили знаците...Пардон...са взели книжка !!!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Катастрофи в България
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Специализирани полицейски операции в страната
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре (458) 14%
Добре, но можеше и по-добре (440) 14%
Не се справи (620) 19%
Пълна трагедия (1720) 53%

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: