Ще продължи ли да има "олинклузив пакети" или ще си плащаме за всяко хапване?

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
16:36 / 05.10.2023
979
Заради поскъпването на храните, хотелиери не предлагат олинклузив в офертите за следващата година, твърдят от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация във Варна.

Други експерти в бранша обаче казват, че за да сме конкурентни на туристическия пазар, хотелиерите трябва да предлагат олинклузив.

"Има общо неразбиране какво е олинклузив и какъв е смисълът от него. В Турция например има много хотели, които предпочитат олинклузив стратегията, защото те се намират насред нищото. Няма какво наблизо да се види като забележителност и затова услугата им е съсредоточена върху задържането на туристите изцяло в комплекса. Гърция отхвърли на повечето места олинклузива, защото гърците ценят своите таверни и заявиха, че искат да запазят местната икономика с тях. Нашите черноморски комплекси са създадени на база олинклузив, наричахме го пълен пансион, защото нямаше къде да се хранят гостите извън хотела. Олинклузива го има в България повече от 60 години и ще продължи да го има, където услугата работи в полза на хотелиерите", каза Румен Драганов - директор на Институт за анализ и оценка на туризма пред БНТ.

"В жестока конкурентна борба сме в туризма. Който е по-добър и който умее, печели посетители. Конкуренцията е съотношението цена-качество трябва да бъде много добро и рекламата да върви от уста на уста. Посетители да препоръчват на свои близки и познати мястото", каза Драганов.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Днес ви е било топло? По-добре вижте какво предстои от утре
Патриарх Даниил призова за преодоляване на разделението сред прав...
Д-р Ива Гаврилова, онкохирург: Тенът не е на мода
Притеснителна новина за учителите, които учат децата ни
Ето какво е положението след големия пожар на АМ "Тракия"
Радан Кънев за Кирил Петков и думите му за "Възраждане": Недообми...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).