Ще викаме помощ и със sms на 112

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
17:08 / 03.10.2012
694
Хората в нужда ще могат да викат помощ на телефон 112 и със sms. Това предвиждат промени в Закона за Националната система за спешни повиквания, които депутатите приеха на първо четене в парламента.

Идеята на поправката е сигнали за помощ да могат да дават и тези, които не са в състояние да се обадят по телефона. Става дума най-вече за хора с недъзи, например глухонеми или получили удар, обясни вносителят на промяната Захари Георгиев от левицата. Според него заради физически недостатъци в момента над 200 хиляди души са възпрепятствани от услугите на 112.

Новата опция обаче ще е по-удачна и за хора в кризи или жертви на посегателства, смята депутатът. Според него освен текстово съобщение, много хора могат визуално да покажат проблема, ако имат смартфон, и дори да говорят с някой, който владее жестомимичен език.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Предлагат се сериозни промени в ползването на данъчни облекчения ...
10% от най-богатите консумират толкова енергия, колкото 80% от ос...
Елена Йончева стигна до Йемен – помоли българските моряци от кора...
Ще бъде ли освободен шефът на КПКОНПИ?
ВСС заседава: Приема първите кандидатури за нов главен прокурор
Слави Трифонов не се сдържа: Мога да бъда много груб, даже може д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).