В "Стани богат" е допусната нова грешка - това твърди в сигнала си до
Plovdiv24.bg наш редовен читател. Даваме му думата сега:
В понеделник имаше въпрос без верен отговор (за Паоло Роси), вчера имаше въпрос с два верни отговора. На въпроса "Какво трябва да се съдържа в материала на съдовете, за да са подходящи за индукционнен колтон" имаше два верни отговора - хром и желязо. Това са основанията за твърдението ми:
1. Готварският съд е подходящ за индукционна плоча, ако:
- Малко количество вода завира много бързо на зона, настроена на най-високата настройка за нагряване.
- Магнит се залепя на дъното на готварския съд.
Важно: дъното на готварския съд трябва да бъде възможно най-плътно и плоско. 2. Материал на готварския съд:
Правилен: чугун, стомана, емайлирана стомана, неръждаема стомана, с многослойно дъно (с маркировка за съвместимост от производителя).
Неправилен: алуминий, мед, месинг, стъкло, керамика, порцелан.