Сигнализираме по интернет за корумпирани магистрати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
15:42 / 29.11.2010
449
Унифицирана система за приемане и обработване на жалби и сигнали за превенция на корупцията в съдебната система ще бъде изградена до дни. Тя ще бъде уеббазирана на сайта на Висшия съдебен съвет до 12 декември. Това съобщи по време на кръгла маса в Пловдив Пейчо Пеев, от фирмата изпълнител. Системата е по проект Ефективност, отчетност и координация в съдебната система на Висшия съдебен съвет (ВСС). Три от модулите вече са готови.

Информационната система ще даде възможност да се води прецизна статистика за извършените корупционни престъпления от магистрати, както и за наложените им наказания, обясни Пеев. Системата представлява електронен формуляр, който има отделни графи. Във формуляра има място за посочване и вида на престъплението и за името на магистрата. Система ще бъде само за сигнали за корупционни практики на магистрати, а не на служители на съда. Анонимните сигнали ще се препращат към архив, като сигналите ще бъдат разпределяни до компетентните органи за разглеждане. Произнасянето по тяхното решение ще бъде в срок до два месеца.

Източник: Дарик


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Деян Николов: Страх ги е от закона за чуждите агенти – нека видим...
Социологът Димитър Ганев: Няма политическа партия, която да може ...
Харалан Александров: Компромис след вота на 27 октомври е възможе...
Надежда Нейнски: Очевидно е провокация срещу България, която се в...
Доц. д-р Тодор Попов: Третата сливица при децата може да маскира ...
Даниел Митов ще води листата на ГЕРБ във Варна


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).