Синдикатите и НК "Железопътна инфраструктура" подписаха колективен договор

Автор: Петър Дучев
Коментари (0)
14:41 / 28.05.2024
1352
На 27.05.2024 г. в ДП "Национална компания железопътна инфраструктура" бе подписан новият Колективен трудов договор в предприятието за срок от две години. Той влиза в сила от 1 юни 2024 г.

Договорът бе подписан от генералния директор на компанията инж. Мария Генова, а от страна на синдикатите подписаха председателят на Синдиката на железничарите в България към КНСБ инж. Петър Бунев, председателите на Национален железничарски синдикат КТ "Подкрепа", на Федерация на транспортните работници КТ "Подкрепа" и на СТСБ.

С новия колективен трудов договор се постигат по-добри условия от досега действащите в заплащането на работниците и служителите, увеличаване на заплащането при полагане на нощен труд, социални придобивки, в това число и допълнително здравно осигуряване от началото на 2025 г.

Подписано бе и четиригодишно споразумение, което има основна цел постепенното преодоляване на изоставането на средната брутна работна заплата в компанията спрямо тази за страната, чрез поетапното увеличаване на МРЗ за компанията и достигане през 2027 г. минимум равнището на СБРЗ за страната. Споразумението предвижда и подобряване условията на труд, конкретни мерки за подобряване здравословното състояние и социалното положение на работещите в компанията.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Важно съобщение от родна банка: Решихме да дадем нов живот на кар...
"Селската супер кола" от Родопите раздели мрежата
Полковник посочи смущаващ факт покрай трагедията със загиналите к...
Бойко Борисов: Изпускаме златно време!
Прощаваме се с Николай Волев на 22 октомври
Не се чувствате добре? Ударила ни е силна магнитна буря


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).