След 10 години: Единственото у нас лятно кино сред скалите отново отваря врати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
21:29 / 05.06.2024
2614
След десетилетие забрава единственото лятно кино сред скалите отново отваря врати за посетители. То се намира в Белоградчик и е уникално със своята естествена акустика. Лятно кино "Гъбите" е построено през 1965 година. Мястото не е избрано случайно.

Иван Трифонов от Белоградчик бил четвърти клас, когато се строяло киното. Дори и той помагал тогава като носил камъни. Никога няма да забрави концерт през 1982 година на Горан Брегович и "Бело Дугме". "Тогава Горан Брегович каза нещо, което си заслужава да се запомни. Той каза "Пял съм на огромни стадиони, пял съм на открити и закрити сцени, обиколил съм цяла Европа, къде ли не съм бил, но Белоградчик и сцената е звукозаписно студио, акустиката е невероятна", спомня си мъжът, предаде NOVA.

За хората от Белоградчик мястото е свързано с развитието на културния живот не само в града, а и в целия Северозапад. Ремонтират се сцената, гримьорните, съблекалните, счупените пейки и кино прожекционната зала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
По мейл или телефон правим самоотчет на електромера
Първият тур за избор на нов патриарх приключи: Митрополитите Григ...
Голямо задръстване на ГКПП "Маказа"
Уж баници, а се оказаха цигари, митничарите ги хванаха на Дунав м...
Симеон Дянков посочи две много важни лица в ГЕРБ за премиер и виц...
Младеж с шапка и бяла популярна кола без номера спря на бензиност...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).