Служебното правителство се издължава приоритетно на малки и средни фирми

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
15:44 / 30.03.2013
505
Служебното правителство започва процедура по изплащане на дължимите суми към средните и малки предприятия, обяви в Габрово президентът Росен Плевнелиев. Приоритетно до месец ще бъдат изплатени парите на средните и малки предприемачи.

"Служебното правителство от днес ще стартира инициатива по приоритетно изплащане на дължимите от държавата пари към бизнеса, към малките и средни предприятия. По данни на министерството на финансите то държи към днешна дата към 109 млн. лв. От тях между 25 и 30 млн. лева на малки и средни предприятия - те ще бъдат първи, ще получат първи своите пари от държавата," коментира държавният глава.

Представител на сдружение на строителни фирми поиска по изпълнението на инфраструктурни проекти с европейски средства да бъдат ангажирани повече местни фирми.

"Частният сектор по презумпция е по-добре организиран от публичния," бе отговорът на президента Росен Плевнелиев. Той припомни още, че от момента на сключването на договор за реализацията на проекти с европейско финансиране, държавата не може да се намесва "в начина на организация на работата по тях".

На срещата си с държавния глава в Габрово граждани поискаха още повече диалогичност от страна на местните власти, по-бързо изплащане не помощи за социално уязвимите, както и мерки срещу безработицата.

Източник: bTV


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).