Служители на МВР са в протестна готовност заради ниски заплати

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (8)
08:25
251
Служители на МВР са в протестна готовност. Причината - съмнения, че обещаното увеличение на заплатите в сектора ще бъде реализирано. За това сигнализираха от синдикалната организация. Ще се стигне ли до блокади? Темата пред NOVA коментира председателят на СФСМВР Илия Кузманов.

По новата формула най-ниската заплата във Вътрешното министерство ще е около 2000 лв., посочи той. Висшистите в сектора ще работят за 20% над средната работна заплата за страната, което е между 2300 и 2400 лв. 1466 лв. пък е сегашното най-ниско възнаграждение на служител с полицейски правомощия, отбеляза Кузманов. "Очакваме мигрантска криза, има и политическа нестабилност у нас. Ако някой си мисли, че сигурността на страната може да се обезпечава от служители с 1400 лв. заплата, аз го уверявам, че дълбоко греши", каза още синдикалистът.

Виж коментарите (8)
Още новини от Национални новини:
Ученик: Най-достъпна е марихуаната, понеже може да се намери навс...
Проф. Ива Христова за бактерията "човекоядец": Рядка е, но не чак...
Виното ще поскъпва
Мотористи разораха и съсипаха пътеката в Националния парк "Рила",...
Помощник-фармацевтите са в протестна готовност
Важно решение за минималната работна заплата ще бъде взето днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).