Служители на НАП и ГДНП разкриха схема за укриване на данъци

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
13:54
188
Служители на ГДНП и НАП разкриха схема за избягване плащането на данъчни задължения

Схемата е разкрита при спецоперация, проведена на 1 и 2 октомври от служители на Главна дирекция "Национална полиция" и екипи от НАП. В хода на предприетите действия е установен случай на търговска дейност в интернет, водеща до отклонение от данъчно облагане и избягване декларирането и внасянето на данъци и осигурителни вноски по отношение на множество дружества. Разкрит е склад, съхраняващ стоки на различни фирми, осъществяващи търговска дейност чрез интернет. При последвалите процесуално-следствени действия в склада са намерени и иззети над 9 000 артикула, носещи знаците на защитени търговски марки, за което в Осмо РУ- СДВР е образувано и досъдебно производство. Служителите на НАП са извършили инвентаризация и са възложили данъчни ревизии.

Работа по документиране на цялостната престъпна дейност продължава. Продължават действията  по установяване на всички замесени лица и търговски  дружества в схема.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Финансовият министър даде информация за Бюджет 2025 година
Костадин Костадинов: Не подкрепяме становището на КСНС, има двоен...
Радев след КСНС: Няма пряка заплаха за България, но рискът от тер...
Ще отпаднат ли медицинските бележки за детска градина?
Джейхан Ибрямов е бил закаран за преглед в МВР болница?
Какви обезщетения ни дължат при незаконно уволнение, което сме до...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).