Смятаме на мобилния си телефон данъка за колата

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:25 / 05.11.2012
452
Какъв данък дължим за колата ще може да смятаме на мобилния си телефон. Новата услуга вече се разработва от Националната агенция за приходи. Тя ще бъде достъпна от 2013 г. за собствениците на смарт телефони.

Общините сами определят размерите на данъците за колите, затова налозите в градовете са различни. Всички общини вече са се съгласили, след като приемат новите си правила за определяне на данъците за колите и жилищата за 2013 г., да ги дадат и на НАП. Така от Националната агенция за приходи ще могат за разработят специално приложение за мобилните телефони, чрез което всеки ще може сам да изчисли дължимия данък за автомобила си. Ще бъде достатъчно да напише в кой град е регистрирана колата, годината на производство и мощността й.

Новото приложение ще бъде много удобно за търговците на коли и за мераклиите да се сдобият с автомобил. Например на пазара в Дупница ходят да търсят кола хора от много градове на страната. С новото приложение за GSM всеки ще може да провери какъв данък ще дължи за избрания автомобил, ако го регистрира в своя град. Няколко месеца по-нов автомобил с няколко коня по-мощен двигател може да вдигнат с пъти размера на дължимия данък.

На сайта на НАП пък ще бъде обобщена информацията за размерите на данък сгради и такса смет във всички общини в страната. Така хората ще може да се ориентират какво дължат не само за апартамента, в който живеят, а и за всичките притежавани имоти в страната - например за къщата на село, жилището край морето или за давания под наем мезонет.

Източник: в. Стандарт


Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...
Асен Василев: Славчев остава шеф на Комисията за противодействие ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).