ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Собственик на ресторант: Един продукт при нас се изготвя от 40 човека, а заплатите убиват печалбата | ||||||
| ||||||
Според Николай Драгинов - собственик на ресторант в Пловдив и член на Българската асоциация на заведенията, искането е за запазването на ДДС за храни и напитки в размер на 9%. "Така е в 99% от страните в ЕС. Един продукт при нас се изготвя от 40 човека, а заплатите убиват печалбата. Когато обаче данъкът е 9%, вместо министърът не взима парите от ДДС на 15-о число, а на тримесечие, а разликата отива в печалбата, която се увеличава. Държавата не е загубила от това, напротив, 80% от бизнеса вече е регламентиран", коментира той пред NOVA News. По думите му Европа е имала различни данъчни ставки преди COVID, но след него те са били намалени. "Така може да се генерират приходи и бизнесът да е рентабилен. Цените в нашия бранш ще скочат, ако ДДС се върне на 20%, а ако остане 9, почти няма да има поскъпване. Дали изобщо ще има ръст, зависи от това дали и продуктите ще се оскъпят", обясни още Драгинов. |
Още по темата: | общо новини по темата: 414 | ||||||||||||
| |||||||||||||
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Покажи:Всички | Само на регистрирани | Моите | На приятели
преди 1 ч. и 46 мин.
0
Aнонимен
преди 1 ч. и 58 мин.
+1
Aнонимен
преди 3 ч. и 26 мин.
+1
Aнонимен
преди 4 ч. и 31 мин.
+3
Aнонимен
преди 6 ч. и 42 мин.
+1
Aнонимен
преди 7 ч. и 5 мин.
+3
преди 7 ч. и 25 мин.
+3
преди 7 ч. и 30 мин.
+3
преди 7 ч. и 33 мин.
+3
преди 7 ч. и 35 мин.
+4
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Анкета