Сотир Цацаров: Ако Сидеров извърши хулиганска проява, може да бъде арестуван

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (32)
10:51 / 11.07.2013
9086
Ако лидерът на "Атака" Волен Сидеров извърши хулиганска проява, въпреки имунитета му, може да бъде арестуван. Така главният прокурор Сотир Цацаров отговори на журналистически въпрос по повод "екстравагантното" поведение на депутат през последните седмици.

При хипотетично разиграване на ситуация, Цацаров допълни, че при евентуално задържане на народен представител трябва да бъде уведомен и председателят на парламента.Той се позова на чл. 70 от Конституцията, според който Народните представители не могат да бъдат задържани и срещу тях не може да бъде възбуждано наказателно преследване освен за престъпления от общ характер.

Все пак Цацаров подчерта, че не прокуратурата отговаря за реда в НС. Той допълни, че няма да отговори на запитването на лидера на "Атака". Преди дни Сидеров изпрати отворено писмо до главния прокурор Сотир Цацаров и до министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев, в което пита има ли данни за това той да е извършил престъпление.

Източник: btv


Виж коментарите (32)
Още новини от Национални новини:
Абсурдна ситуация: Заради протеза у нас искат да отнемат категори...
ДАНС: В България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуник...
Скок на болните от COVID-19: За какви симптоми трябва да внимавам...
Катастрофа на АМ "Тракия"!
Теглят с жребий серийните номера на машините за гласуване на пред...
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).