Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Специалисти разследват смъртта на още две родилки
Автор: Екип Varna24.bg 11:13 / 19.09.2011Коментари (22)1043
© Varna24.bg
Смъртта на две родилки, починали в болниците в Бургас и Стара Загора това лято, разследва с колеги от варненската съдебна медицина националният консултант за Североизточна България по акушерство и гинекология проф. Иван Козовски.

Едната жена е от Стара Загора, а другата е от Сингурларе и най-вероятно са починали поради лекарска небрежност, уверен е специалистът. "С това родилките, които са починали поради некомпетентност, ще станат 10. Досега имам данни за осем доказано загинали поради медицинска небрежност жени за последните 2-3 години", коментира проф. Козовски.

Той обаче обвинява в безхаберие не само лекарите, в чиито ръце са починали майките, но и т.нар. експерти от здравното министерство, които прикриват нелепата смърт на българките и същевременно не реагират по никакъв начин на решението, което варненският професор им предлага. Той нееднократно е разгласявал статистиките за майчината смъртност, разяснявал е причините за фаталния край и е предлагал различни алгоритми на поведение, които, ако се спазват при критични ситуации, могат да спасят човешки живот.

"Българското акушерство за съжаление все повече заприличва на африканското. Не е нормално в 21-ви век смъртността на родилките у нас да е 2-3 пъти по-висока в сравнение с европейската", коментира още специалистът. Той вече трета година се бори не само за въвеждане на алгоритми на поведение в родилните отделения, както е в западните страни, но и за реална статистика на майчината смъртност. "Не може от всяка институция и организация да ти вадят различни цифри. Правят го, защото прикриват смърт", казва проф. Козовски.

Източник: в. Народно дело








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 15.12.2011 г.
0
 
 
а теб професоре,кога ше те съдят за многоброините ти гафове?защо беше заточен в Аитос?На 74 г,какъв експерт можеш да бъдеш,като от 20 г не си влизал в операционна,знанията ти по медицина са от 1968?Прокуратурата те котка заради услужливите ти експертизи.Иначе няма 13 заплата за тях и хонорарчета за теб.добра ситема за то1ене на пари...отврат
Aнонимен
на 27.09.2011 г.
0
 
 
Не мога да коментирам данните за родилките,защото казани от проф.Козовски незнам ,дали са истина.Защо? публична тайна е,че: -не е и никога не е бил национален консултант,но като такъв обслужва прокуратурата с угодни експертизи,а тя си трае -няма право да бъде вещо лице,защото е на възраст 73 г/по наредбата за вещи лица на ВСС чл13т5 мах възраст е 65 год/,но прокуратурата си трае -доц.Радойнова е в комбина с проф.Козовски и така се изпълняват поръчки на прокуратурата,по случаи от които единия си няма понятие,тъй като са с противоположни специалности(обединяват ги само хонорарите) това се казва ЕВРОПЕИСКО ПРАВОСЪДИЕ.....
Aнонимен
на 20.09.2011 г.
0
 
 
Сестра ми роди юли месец в новооткритата болница във Ветрен. Всичко беше 6 и беше безплатно. Стига сте плюли! Това, че има некадърници, не значи, че всички са такива. Да родиш в чужбина.. писна ми да чета простотии. Има толкова страни, където здравеопазването е супер зле. Ще дам и пример - Ирландия, където живях. Малко дете с инфекция на очите чака за прием 12 часа, това според теб нормално ли е Петя? Или трябва в някоя друга страна да ходи на преглед?
+1
 
 
И на най-големия си враг дано не се случва - в живота има много лоши неща ,но най-ужасното е жената ,която обичаш да умре с твоето дете което носи .....
Aнонимен
на 19.09.2011 г.
0
 
 
Аз щях да умра в пазарджишката болница , така че все едно къде в бг
+1
 
 
лека им памет, лошо за народа вече и родилки умират:(
+1
 
 
Да, Бургаската болница е с на-лоша слава в БГ!
0
 
 
другият вариант за бургазлийки е Сливен
+1
 
 
В България за съжаление много неща са възможни! :(((((
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Борба за влияние в Близкия Изток
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Отношенията София-Скопие
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: