Спряха конкурса за търсене и проучване на нефт и газ в "Блок 1-19 Свети Атанас"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:56 / 13.02.2013
885
Правителството предостави концесия за добив на строителни материали - андезитобазалти, за срок от 35 г. на "Пътстрой Бургас" ЕООД. Находището "Футула" се намира в землищата на селата Железник и Смолник в община Карнобат.

Предвижданите инвестиции за обезпечаване на производствената дейност са в размер на 389 хил. лв. Очаква се постъпленията от концесионни плащания за 35-годишния период да надхвърлят 2 134 хил. лв. Половината от тях ще постъпват в бюджета на община Карнобат.

С друго решение правителството прекрати конкурса за предоставяне на разрешение за търсене и проучване на нефт и газ в площта "Блок 1-19 Свети Атанас", разположена в континенталния шелф и изключителната икономическа зона на България в Черно море. Това се прави, тъй като единственият участник в него - "Блек Сий Енерджи" ЕООД, отказва да сключи договор за търсене и проучване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).