Срив на акциите на ЧЕЗ и "Енерго-Про"

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (3)
16:16 / 18.02.2013
1003
Акциите на ЧЕЗ паднаха за четвърти пореден ден, след като българското правителство заяви, че може да отнеме електроразпределителния лиценз на компанията в България, предаде агенция Блумбърг. Ценните книжа на дружеството се понижиха с 0,5% до 616 крони преди обяд на борсата в Прага. През предишните три дни акциите загубиха 3% от стойността си.

До няколко дни България ще вземе решение за ЧЕЗ, след като регулаторът провери дали чешката компания е нарушила правилата. България е вторият най-голям пазар за компанията след Чехия, коментира агенцията. "Загубата на лиценза е равносилна на загуба на бизнеса", коментира анализаторът Милан Ваничек.

Ситуацията на Българската фондово борса не се различава много. Акциите на ЧЕЗ са се понижили с 6.56% при изтъргувани 85 лота, докато при другата компания - "Енерго-Про продажби" АД Варна, сривът достига 11.58%. Акциите на "Енерго-Про мрежи" АД-Варна загубиха 5.4% от стойността си.


Виж коментарите (3)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).