Станимир Михайлов се връща на работа в НЗОК, но без договор

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (0)
12:35
220
Без договор за управление, възстановеният от Конституционния съд управител на здравната каса, се върна на работа. Станимир Михайлов не може да бъде вписан в Търговския регистър и на практика все още е без правомощия.

Михайлов беше освободен от Народното събрание през април, но атакува решението на депутатите. На 24 септември Конституционният съд реши, че предсрочното прекратяване на мандата му е незаконно и го върна на поста. Миналата седмица Михайлов подаде заявление за сключване на договор за управление с Надзорния съвет на касата. В петък надзорът се събра, но не успя да вземе решение.

"Справедливостта е възстановена.Тук съм, за да изпълня решението на Конституционния съд. Ще се запозная също така и подробно със стенограмата на Народното събрания за НЗОК от петък, за да видя какви са техните доводи да няма решение за дописването на договора.

Легитимността на подписа произтича от решението на Народното събрание, с което съм избран и след това, за да бъде легитимен пред трети страни, трябва да бъде вписан в Агенцията по вписванията", каза управителят на НЗОК Станимир Михайлов, предават от обществената телевизия.

Виж коментарите (0)
Още новини от Национални новини:
Людмила Петкова заминава до дни на важна среща в Люксембург
Премиерът и министри инспектират границата ни с Турция заради миг...
Много добра новина за "Ел Би Булгарикум" във Видин и служителите ...
Проф. д-р Васил Яблански: Случаите на деца със сколиоза се увелич...
Предприемач: Писна ми! Зарязах доходоносния си бизнес и реших да ...
Ако сте закупили някоя от тези стоки, веднага я върнете! Опасни с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).