Стартира информационна кампания за правилно поведение при земетресение

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (1)
09:53 / 21.03.2011
525
В рамките на един месец, от 21 март до 21 април, ще се проведе информационна кампания, чиято цел е да повиши културата на българските гражданите за действие при възникване на земетресение. Специално внимание ще бъде обърнато на уязвимите групи в обществото - хора със зрителни и слухови затруднения, с моторни нарушения, възрастни граждани и деца, лишени от родителски грижи.

През този един месец българските пожарникари и спасители ще проведат открити уроци в учебните заведения в страната и демонстративни занятия. Ще бъдат раздадени листовки и книжки, в които са описани правилата за поведение при земетресение. Общият бюджет на проекта е 420 000 евро. Патрон на проявите в страната е г-жа Кристалина Георгиева.

Европейския проект "SAFEQUAKE - Усъвършенстване на поведението на населението, живеещо в градски зони с висок сеизмичен риск след земетресение" се реализира по линия на Финансовия инструмент за гражданска защита на ЕС.

Координиращ бенефициент на проекта е Главният инспекторат за извънредни ситуации на Румъния. От българска страна асоцииран бенефициент е Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", а от хърватска - Дирекция "Национална защита и спасителни дейности".

Виж коментарите (1)
Още новини от Национални новини:
Доц. Наталия Киселова влиза в листите на "БСП-Обединена левица" з...
"Бащата" на валутния борд: Няма никаква полза от еврото, защото л...
Заради неправилно изпреварване е станала тежката катастрофа край ...
Хиляди пенсионери са ощетени заради тавана на пенсиите
Голяма фирма сама изтегли опасен продукт от пазара у нас
Днес изпращаме последния летен ден, утре идва астрономическата ес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).