Строителната мафия изпращала бели рози на Бойко Борисов

Автор: Екип Varna24.bg
Коментари (2)
10:07 / 08.01.2013
1118
Строителната мафия е изпращала бели рози на Бойко Борисов. В символиката на ъндърграунда това е заплаха за смърт. Злокобното предупреждение е било отправено по времето, когато Борисов бил кмет на София. Това разказа самият той на срещата си с природозащитници по повод скандала с дюните край Несебър.

В разговора премиерът припомнил какво е направил за столицата - как е спасил парковете от застрояване. "Всичко щеше да е молове! С Диков ни пратиха белите рози, защото казахме "Може да се садят рози, карамфили" и те ни пратиха - знаете какво значат бели рози да ти дойдат. И спряхме като почнеш тук "София-сити къмпани", "Мария Луиза". Южният парк щеше целият да е с молове. Аз с моята воля съм го спрял", казал премиерът. Думите му са от стенограмата на разговора, публикувана в сайта на Министерски съвет.

"Бъдещите поколения ще дойде ден, ще кажат: "Добре, че е бил жив Тома Белев, а и за мене и всички вас, че са ни оставили "Камчийски пясъци", че са ни оставили Черноморието, да има някъде да се разходят, да видят врабчета, птички, червеношийки. Хубаво, ще отиде до магистралата до морето, но ако има археология, ако има дюни, ако има атракции, тогава е истинският туризъм, това е истинската дестинация. И тогава като дойдат - и българите като отидат, и от чужбина като дойдат, ще кажат: Ей, тая държава върви по правилен път. Като отиде в Слънчев бряг да се напие с бира и уиски, той почва да я прави тази дестинация с друго разбиране. И като няма дюните, като няма природата, той друго не вижда", казал още Бойко Борисов на природозащитниците.

"Прокурор, разваляне, прокурор, разваляне!" - това според премиера ще е съдбата на всички нередовни сделки с имоти край Несебър от 2003 година насам. "Ще видите колко природа ще се спаси. Иначе те чакат: паднем ли, отиват и строят и нищо не можеш да им направиш", категоричен е Борисов.

Източник: в. "Стандарт"


Виж коментарите (2)
Още новини от Национални новини:
Мохамед Халаф: Влизаме в нова война
Проф. Рачев шокира с тази ранна прогноза, ето каква зима ни чака
Ще се увеличи ли цената на винетките, говори министърът
НИМХ: Температурите падат, идват дъжд и гръмотевици
ЦИК: Не е вярно, че хартията за машинно гласуване не съответства ...
Международен анализатор: Ако се докаже българска следа в атаката ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@varna24.bg

Екип

©2006 - 2019 Медия груп 24 ООД.
Varna24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Varna24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).