Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Сърбите ни топят за нов Чернобил
Автор: Екип Varna24.bg 15:50 / 24.10.2012Коментари (6)656
©
Шести енергоблок на АЕЦ "Козлодуй" бе включен в паралел с електроенергийната система на страната днес в 11:08 часа, съобщиха от пресцентъра на централата. Блокът бе спрян във вторник, 23 октомври, след отказ в регулиращата система на турбогенератора (конвенционалната, неядрена част). Системите и съоръженията на 1000-мегаватовата мощност работят нормално, което бе потвърдено от изпълнението на необходимите изпитания.

По-късно през деня в АЕЦ "Козлодуй" ще започнат операции за намаляване на мощността на пети блок, който ще бъде спрян съгласувано с Електроенергийния системен оператор. На блока е планирано в рамките на една седмица да бъдат извършени дейности за осигуряване на стабилната му работа през предстоящия зимен сезон.

Междувременно сръбското електронно издание "Телеграф" публикува сензационна дописка, озаглавена "Нов Чернобил на хоризонта - отказа генератора на АЕЦ "Козлодуй", въпреки уверенията на специалистите в България, че станалото е рутинно събитие и няма опасност за хората.









Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
Сърбите да си е*ат майката. Да си направят те АЕЦ тогава. Мизерници, които нямат нищо, имат само самочувствие без покритие и затова винаги ще си бъдат мизерници...
Aнонимен
на 24.10.2012 г.
+1
 
 
Ето какво написа по този повод в своя блог работилият 17 години в централата анализатор на ядреното гориво Георги Котев:....Днес, 23 октомври, в 9:24 часа 6-ти блок е спрян аварийно. По всичко личи, че организаторите и реализаторите на саботажа (екипа на доскорошния изп. дир. на централата Александър Николов) са избрали по-лекия вариант, да аварират само един от двата блока. Причината е, че едновременното спиране на двата блока ще бъде с изключително тежки последици, които ще затруднят последващото им пускане, което ще донесе негативи и на самите "играчи".Като саботаж може да се приеме и безпрецедентното аварийно спиране на един и същи блок 3 пъти в рамките на по-малко от половин година. Това вече е факт. И трите аварии на 6-ти блок се случват след смяната на ръководството на централата, в началото на май 2012 г. По този начин "старите кримки" дават сигнал до партийното и държавно ръководство, че новите не се справят. Ако на някой не му харесва версията за организирани аварийни спирания на един и същи блок в рамките на половин година има и втора версия за причините, не по-малко престъпна от първата. А това може да бъде единствено и само незаконното надуване на мощностите до 105-106%, т.е. с 5-6% над номинала, за да се "печелят" (разбирай - крадат) повече пари. Когато разкрих тази схема в началото на тази година, ръководството на централата нареди да се манипулират данните за електропроизводството в сайта на предприятието, за да не си личи. Но както е казал народът: "Пръдня в торба не стои". Докато всичко това се случва и ще продължава да се случва всичкото БГ "политик" и "медия" ви облъчват ежедневно и еженощно с НИЩОТО АЕЦ "Белене". И ще продължават да го правят, докато не се случи най-лошото."
Aнонимен
на 24.10.2012 г.
+11
 
 
сърбите как ще пропуснат да ни натопят.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
България се отказва от дерогацията за внос на руски петрол
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Избор на български еврокомисар
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: