Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съветите на специалиста: Как да насочим правилно рекламата си в социалните мрежи
Автор: Живко Кръстев 14:01 / 18.10.2023Коментари (0)567
©
Бариерата за пускане на реклама в дигиталните платформи е много ниска. Реално всеки бизнес може да започне да рекламира с 1 долар на ден във Facebook, Instagram и останалите социални мрежи. Другото голямо предимство е, че възможностите за таргетиране са много по-големи в сравнение с традиционните. Това каза специалистът по дигитален маркетинг Денис Паскалев в предаването "Човекът на фокус" на "Фокус"

Дигиталните платформи разполагат с много отправни точки, по които да определят дали даден продукт или услуга ще бъде интересен на потребителя, обясни той. Самите рекламни платформи разполагат с алгоритми за насочване на рекламата, които са самообучаващи се. "На база на всички данни, които те събират, този алгоритъм се самообучава и започва да разбира по-добре кои са хората, на които да го предложи. В началото започва с една по-широка аудитория, опитва различни сегменти и в момента, в който вече събере достатъчно данни, има възможността да насочи рекламата към точно определени хора. Затова голяма част от рекламодателите, които в момента рекламират във Facebook и Instagram, не задават никакви критерии за насочване на рекламата, знаейки че алгоритъмът след няколко дни ще успее да намери точната аудитория“, обясни Денис Паскалев. 

По този начин рекламата се таргетира и инвестициите имат по-добра възвращаемост. "Не е нужно да се достигне до огромна аудитория, за да намерим точно хората, които биха купили наш продукт или услуга. Рекламните платформи имат интерес рекламодателите да успяват да постигат резултати, защото по този начин те харчат повече в тези платформи и съответно генерират по-големи приходи“, коментира специалистът.  

Преобладаващата част от рекламите вече представят видеосъдържание. "Поради това цената за показване на една статична реклама в момента е два пъти по-ниска от цената за показване на видеореклама. Добре е да имаме солиден микс между статични изображения и видеосъдържание. В момента много се залага на съдържание, генерирано от потребители, или такова, което прилича на генерирано от потребители. Това работи добре поради две причини – заобикаля защитните механизми, които голяма част от потребителите са изградили, и е много по-лесно за определени потребители да се асоциират с човека, който виждат във видеото“, каза още Денис Паскалев.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Проблеми с боклука във Варна
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
Арестуваха продуцента Нико Тупарев
Рокади в ДПС
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: